Otvoren park ispod Ljubovića

Gradonačelnik Vuković je kazao da je stvoren novi prostor za bezbrižnu igru djece i odmor i rekreaciju starijih sugrađana

9435 pregleda 347 reakcija 13 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković obišao je večeras sa saradnicima završne radove na izgradnji parka ispod Ljubovića.

Iz Glavnog grada podsjećaju da su nedavno stavili van snage Detaljni urbanistički plan „Zabjelo-Ljubović“, po kojem je na toj lokaciji bila planirana izgradnja zgrade i najavili formiranje zelene površine. Kazali su da su to učinili poštujući volju građana i uviđajući negativne posljedice po okolinu.

"Radovi su završeni uspješno, na zadovoljstvo velikog broja građana koji žive u ovom dijelu Podgorice", saopšteno je iz PG Biroa.

Vuković je istakao da je stvoren novi prostor za bezbrižnu igru djece i odmor i rekreaciju starijih sugrađana.

“Večeras smo se okupili da promovišemo jednu od najljepših priča vezanih za rad ove gradske uprave i puno mi je srce zbog toga. Imali smo sluha za potrebe i želje naših sugrađana i ponosan sam na to što smo ovu inicijativu realizovali skupa”, kazao je gradonačelnik i zahvalio građanima na dočeku.

Direktorica gradskog preduzeća Zelenilo Daca Popović izrazila je zadovoljstvo zbog završetka radova na petoj parkovskoj površini ove godine.

"Ispunili smo još jedno obećanje i zajedno sa kolegama iz Komunalnih usluga i Agencijom za stanovanje stvorili još jedan prostor za igru, rekreaciju i odmor. Imajući u vidu broj stambenih objekata, te saobraćajnica u blizini, potrudili smo se da ovaj prostor ozelenimo u najvećoj mogućoj mjeri", naglasila je Popović i apelovala na sugrađane da čuvaju parkovske površine u gradu.

Građani su, kako je saopšteno iz PG Biroa, zahvalili gradonačelniku na iskazanom razumijevanju i realizovajoj inicijativi, dok najmlađi sugrađani nisu krili radost i zadovoljstvo.

Dječje igralište izgrađeno je na podlozi od tartan sa kombinovanom spravom za igru djece, dok je rubom parka izgrađena višenamjenska kružna staza.

Park je osvijetljen i ograđen zaštitnom ogradom, opremljen parkovskim mobilijarom, a postavljeni su i česma, sprave za trening na otvorenom, kao i stolovi za šah i stoni tenis.

U parku je posađeno više od 70 odraslih sadnica različitog drveća, a travnjak posijan na 1.500 kvadratnih metara. Park je pokriven i sistemom za navodnjavanje, kako bi se biljni fond sačuvao tokom vrelih ljetnjih mjeseci.

Bonus video: