MUP: Uhapšen osumnjičeni za podmetanje požara u Podgorici

"Izražavamo zadovoljstvo zbog velikog stepena efikasnosti u ovom slučaju i naglašavamo da će se aktivnosti na otkrivanju počinilaca krivičnih djela sa velikom odlučnošću nastaviti i u narednom periodu", naveli su iz MUP-a

90104 pregleda 293 reakcija 155 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Ažurirano: 07.08.2021. 18:04h

Muškarac koji je, kako se može vidjeti na snimku koji je objavila Služba zaštite i spašavanja Glavnog grada, u noći između petka i subote podmetnuo požar u ulici Džan na Draču, uhapšen je i predat na dalju nadležnost tužilaštvu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Televizija Vijesti saznaje da je uhapšen Podgoričanin Boris Toskić (38).

"Nakon spoznaje sadržaja objavljenog u sredstvima javnog informisanja o namjernom izazivanju požara na teritoriji Glavnog grada, u direktnoj komunikaciji između predstavnika Direktorata za zaštitu i spašavanje i Direktorata policije preduzete su mjere i radnje na prepoznavanju počinioca ovog djela. Nakon sprovedenih aktivnosti označeno lice je lišeno slobode i predato na dalju nadležnost tužilastvu. Izražavamo zadovoljstvo zbog velikog stepena efikasnosti u ovom slučaju i naglašavamo da će se aktivnosti na otkrivanju počinilaca krivičnih djela sa velikom odlučnošću nastaviti i u narednom periodu", naveli su iz MUP-a.

"Vijestima" je ranije iz policije rečeno da je identifikovan osumnjičeni za podmetanje požara i da je o tome obaviješten nadležni tužilac, ali ni oni nisu saopštili identitet muškarca.

Iz policije su tada kazali da se radi na utvrđivanju njegove odgovornosti.

"Dana 07.08.2021 godine u 03.22 časa Službi zaštite i spašavanja upućena je prijava da je u Ul.Džan na Draču došlo do požara trave i niskog rastinja. U ovom požaru su bili ugroženi stambeni objekti koji su se nalazili u neposrednoj blizini, kao i veći broj parkiranih vozila. Na lice mjesta upućene su tri posade sa pet vatrogasaca. koji su brzom i efikasnom reakcijom likvidirali požar u 03.54 časa", objavili su iz SZS Glavnog grada na Fejsbuku.

Zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić podsjetila je da je komandir Službe zaštite nekoliko prije nekoliko dana ukazao na slične pojave, kao pokušaj disperzije vatrogasaca na više lokacija.

Vatrogasci već više dana dežuraju na Gorici i Ljuboviću, nakon što su, kako sumnjaju, požari koji su proteklih dana bili aktivni na tim lokacijama takođe bili podmetnuti.

Bonus video: