”Boka” dobija još dva vozila

Nastavlja se opremanje najmlađeg dobrovoljnog vatrogasnog društva u Tivtu

6213 pregleda 6 komentar(a)
Vozilo dobijeno od budvanskih vatrogasaca, Foto: Siniša Luković
Vozilo dobijeno od budvanskih vatrogasaca, Foto: Siniša Luković

Dobrovoljno vatrogasno društvo “Boka” iz Tivta dobilo je juče od Službe zaštite i spašavanja Opštine Budva na korišćenje malo navalno vatrogasno vozilo marke “zastava 650” kapaciteta 1.500 litara vode.

To je već drugo vozilo koga najmlađe dobrovoljno vatrogasno društvo u Tivtu dobija od svog osnivanja jer su prethodno DVD-u “Boka” krajem prošlog mjeseca, specijalno terensko vatrogasno vozilo za šumske požare marke “berliet” kapaciteta 3.000 litara vode, ustupile kolege iz Službe zaštite i spašavanja Opštine Kotor.

”U međuvremenu smo, takođe, većinom donacijama naših kolega iz profesionalnih Službi zaštite, nabavili dosta lične zaštitne i druge sitnije opreme, izolacionih aparata, crijeva, mlaznica, naprtnjača i sličnog, tako da smo obezbijedili sve neophodne preduslove za početak organizovanog rada i djelovanja našeg DVD-a na intervencijama gašenja požara, prije svega na otvorenom prostoru. Uspostavili smo kontakte i saradnju i s nekoliko DVD-a u zemljama regiona, a uredili smo i prostorije za rad društva površine 57 kvadrata, u dijelu objekta Doma kulture u Gradiošnici koji nam je na besplatno korišćenje ustupila Opština Tivat”, kazao je juče “Vijestima” član Upravnog odbora DVD-a “Boka” Igor Petković.

On je dodao da je u toku potpisivanje ugovora s kompanijom Porto Montenegro, u čijem je vlasništvu veliko prateće vatrogasno vozilo FAP 2226, koje više nije u redovnoj upotrebi u Službi zaštite i spašavanja Tivta, kako bi i taj vatrogasni kamion preuzelo DVD “Boka” i osposobilo ga za akciju u gašenjima požara.

Uskoro će i to vozilo biti predato ovom volonterskom udruženju koje trenutno, prema riječima Petkovića, ima 46 aktivnih članova.

Bonus video: