Radulović Dendiasu: Crna Gora je tu za vas, kao prijateljska zemlja spremna da pomogne u svakom trenutku

"Dragi prijatelju, Zajedno sa građanima Crne Gore upućujem izraze najdubljeg saučešća porodicama stradalih, neizmjerno žaleći zbog razornih požara koji su zahvatili Vašu divnu zemlju. Takođe iskazujem nadu da će životi i imovina Vaših sunarodnika biti sačuvani"

6866 pregleda 7 komentar(a)
Radulović, Foto: Savo Prelević
Radulović, Foto: Savo Prelević

Povodom katastrofalnih požara koji su pogodili Grčku, šef crnogorske diplomatije Đorđe Radulović uputio je poruku izraza saučešća i solidarnosti ministru vanjskih poslova te zemlje Nikosu Dendiasu, saopšteno je danas iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

"Dragi prijatelju, Zajedno sa građanima Crne Gore upućujem izraze najdubljeg saučešća porodicama stradalih, neizmjerno žaleći zbog razornih požara koji su zahvatili Vašu divnu zemlju. Takođe iskazujem nadu da će životi i imovina Vaših sunarodnika biti sačuvani. Crna Gora je tu za vas, kao prijateljska zemlja spremna da pomogne u svakom trenutku", navodi se između ostalog u obraćanju Radulovića Dendiasu.

"Grčka bilježi žrtve, dok je hiljade ljudi evakuisano iz svojih domova usljed vatrene stihije koja danima bukti. Više od 150 požara, koje je izazvao najjači toplotni talas u poslednjih 30 godina, do sada su progutali hiljade hektara šuma u toj zemlji", navodi se u saopštenju MVP.

Bonus video: