Krivokapić nikšićkim vatrogascima: Teritoriju na kojoj djelujete nije lako pokriti ljudstvom i opremom koju imate

"U današnjem vremenu u kom živimo treba sve modernizovati i preduprijediti mnoge aktivnosti. Pokazuje se da ako nemate preventivno djelovanje, onda djelujete korektivno, a korektivno je uvijek sa određenim posljedicama"

16568 pregleda 17 komentar(a)
Krivokapić i v.d. direktora Službe zaštite i spašavanje Nikšić Slavko Tadić, Foto: Gov.me
Krivokapić i v.d. direktora Službe zaštite i spašavanje Nikšić Slavko Tadić, Foto: Gov.me

Premijer Zdravko Krivokapić obišao je danas Službu zaštite i spašavanja Nikšić, kako bi pružio podršku i odao priznanje vatrogascima, koji se danima bore sa vatrenom stihijom u tom gradu.

On se tokom posjete zahvalio Vatrogasnoj jedinici tog grada, koja pokušava da riješi probleme u najvećoj crnogorskoj opštini.

Zdravko Krivokapić, Slavko Tadić, Služba zaštite i spašavanja Nikšić
foto: Gov.me

"Taj ogromni prostor nije lako pokriti sa ljudstvom koje imate i opremom koja je na raspolaganju. Ova je još jedna neuređena oblast koju bi trebalo sistemski urediti i zakonski definisati. U današnjem vremenu u kom živimo treba sve modernizovati i preduprijediti mnoge aktivnosti. Pokazuje se da ako nemate preventivno djelovanje, onda djelujete korektivno, a korektivno je uvijek sa određenim posljedicama", rekao je Krivokapić.

On je, kako je saopšteno iz Vlade, kazao je da je u ovom trenutku najvažnije da nema ljudskih žrtava, te da su posljedice koje se odnose na životnu sredinu dugoročne.

Zdravko Krivokapić, Slavko Tadić, Služba zaštite i spašavanja Nikšić
foto: Gov.me

"Zabrinjava me činjenica da nije stvoren jak informacioni sistem koji brzo reaguje, koji nam ukazuje na potencijalne mogućnosti, gdje se mogu desiti požari, a najveći dio je upravo rezultat ljudskog djelovanja"", kazao je Krivokapić.

Bonus video: