"Građani da se uzdrže od radnji koje su rizik za izbijanje požara, vatrogascima isporučena cisterna za prevoz vode"

Iz Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada su kazali da su tokom prošle i početkom ove godine nabavili kamion za gašenje šumskih požara i izvršili reparaciju tri kamiona, jedan navalnog tipa i dva koja se mogu koristiti i za šumske požare

1877 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uprkos brojnim izazovima sa kojima se suočavamo, vjerujemo da će građani biti odgovorni i savjesni i da će se uzdržati svih radnji koje predstavljaju rizik za izbijanje novih požara u Podgorici, a pripadnici Službe zaštite i spašavanja će, kao i do sada, svakodnevno pratiti stanje na terenu, saopšteno je danas iz Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada.

Oni su kazali da kontinuirano unapređuju infrastrukturu i uslove za rad vatrogasaca.

"Dani za nama su više nego ikada opravdali sve investicije i pokazali da borba sa vatrenom stihijom zahtijeva stalna ulaganja u rad ove službe. Shodno sprovedenoj tenderskoj proceduri, podgoričkim vatrogascima isporučeno je prateće vozilo - cisterna za prevoz vode. Riječ je o namjenskom vozilu sa cistiernom zapremine 7.500 litara, centrifugalnom pumpom i vitlom. Pored namjene cisterne za prevoz vode u bezvodna područja Podgorice, navedeno vozilo će biti od velikog značaja kao prateće vozilo za gašenje požara", navodi se u saopštenju.

Iz Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada su kazali da su tokom prošle i početkom ove godine nabavili kamion za gašenje šumskih požara i izvršili reparaciju tri kamiona, jedan navalnog tipa i dva koja se mogu koristiti i za šumske požare.

"Kontinuirano smo ulagali u potrebnu opremu za vatrogasce i unapređenje svih segmenata rada, što službu čini jednom od najopremljenijih u regionu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: