premijer radnu posjetu opštini Pljevlja započeo obilaskom bolnice

Krivokapić: Naš glavni zadatak je da zadržimo svježi, ljudski potencijal i da on bude uposlen

On je naglasio da su infrastrukturni problemi veliki, ali da je Vlada okrenuta građenju boljih uslova za prevenciju i liječenje crnogorskih građana

19869 pregleda 534 reakcija 15 komentar(a)
Krivokapić u Pljevljima, Foto: Vlada Crne Gore
Krivokapić u Pljevljima, Foto: Vlada Crne Gore

Pored ekonomije, Vlada se iskreno i temeljno okreće obrazovanju i zdravstvu, saopštio je danas predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Iz Vlade je saopšteno da je Krivokapić današnju radnu posjetu opštini Pljevlja, započeo obilaskom Opšte bolnice.

"Naš glavni zadatak je da zadržimo naš svježi, ljudski potencijal i da on bude uposlen. To važi i za one najškolovanije u našem sistemu zdravstvene zaštite, ali i za sve druge profesionalce koji treba na svom ognjištu da nađu motiv, razlog i smisao svog ostanka i da tu, među svojima, sebe utkaju u bolju i izvjesniju zajedničku budućnost, stvarajući dodatne vrijednosti i novi, viši životni kvalitet", istakao je je Krivokapić.

On je naglasio da su infrastrukturni problemi veliki, ali da je Vlada okrenuta građenju boljih uslova za prevenciju i liječenje crnogorskih građana.

"Vlada će učiniti sve da do kraja sprovede projekat izgradnje nove zgrade Opšte bolnice", kazao je Krivokapić.

Iz Vlade je saopšteno da je Krivokapića, dočekao direktorOpšte bolnice u Pljevljima dr Saša Grbović, sa saradnicima, "koji ga je upoznao sa bogatom, viševjekovnom tradicijom zdravstvene zaštite u ovom kraju, ali i sa problemima i uspjesima koje bilježi javna zdravstvena ustanova, naročito u vremenu velikih izazova koje diktira pandemija COVID-19". "Predsjednik Vlade Crne Gore zahvalio je novom menadžmentu Opšte bolnice kako na njihovom, tako i na nesebičnom zalaganju čitavog bolničkog osoblja, kako bi u ograničenim i skromnim uslovima omogućili što većem broju pacijenata najsjevernije crnogorske Opštine da zadovoljenje svojih potreba iz zdravstvene zaštite ostvare u mjestu življenja", piše u saopštenju Vlade.

Iz Vlade su rekli i da je "Grbović, izražavajući poštovanje zbog pažnje koju je premijer svojom posjetom ukazao svim radnicima bolnice, kazao je da se mora naći model kako bi se, naročito najstručniji kadar, zadržao na radnim mjestima u ovom gradu sjevera, te da je problem bolničkog smještajnog kapaciteta konstantan".