Fondacija "Budi human": Za djecu oboljelu od karcinoma biće raspoređeno 292.304,03 eura

"Fondacija će se uvijek truditi da bude oslonac našim najmlađim i najvrjednijim članovima društva, a raspoređivanjem pomenutih sredstava postići će se još jedan veliki, zajednički, podvig", poručio je osnivač Fondacije "Budi human", Goran Jovanović

2816 pregleda 0 komentar(a)
Fondacija Budi human, Foto: Fondacija Budi human
Fondacija Budi human, Foto: Fondacija Budi human

Djeca koja su oboljela od karcinoma, bez obzira na to da li njihovo liječenje finansira Fond zdravstva Crne Gore ili ne, od sada će moći da postanu korisnici Fondacije "Budi human", čime će steći pravo na isplatu dijela sredstava, u zavisnosti od toga da li se liječe u Crnoj Gori, Srbiji ili u inostranstvu, saopšteno je danas iz Fondacije "Budi human".

"Fondacija je sredstva obezbijedila Aneksom ugovora kojim je definisana akcija "Teleton", organizovana 2017. godine, kada je za djecu oboljelu od karcinoma, kojoj nije pomogao Fond zdravstva, prikupljeno 397.688,53 eura. Nakon toga, Fond zdravstva Crne Gore potpisao je ugovore sa još nekoliko klinika u inostranstvu, a za korišćenje preostalih sredstava bilo je neophodno napraviti izmjenu, odnosno Aneks ugovora, koji je potpisalo šest televizija koje su učestvovale u organizaciji akcije "Teleton". Aneksom je predviđeno da se navedenim sredstvima pomažu djeca oboljela od karcinoma, a sredstva se mogu koristiti kako za troškove liječenja, tako i za finansiranje smještaja, medikamenata i ostalih izdataka, koji značajno otežavaju sam proces", objašnjavaju iz Fondacije.

Oni su dodali da će se preostalih 292.304,03 eura raspoređivati za pomoć mališanima koji se bore sa opakom bolešću, a čiji roditelji ili staratelji prilože potrebnu dokumentaciju.

"Izražavamo neizmjernu radost što ćemo od sada biti u mogućnosti da pomognemo mnogo većem broju djece i budemo im podrška u najtežoj borbi. Svako dijete je naša budućnost i naša odgovornost i nikada se ne smije osjetiti usamljeno. Fondacija će se uvijek truditi da bude oslonac našim najmlađim i najvrjednijim članovima društva, a raspoređivanjem pomenutih sredstava postići će se još jedan veliki, zajednički, podvig", poručio je osnivač Fondacije "Budi human", Goran Jovanović.

Sve potrebne informacije u vezi sa procedurom raspoređivanja sredstava mogu se dobiti pozivom na broj 067/998-988, kao i putem e-mail adrese budihuman.me@gmail.com.

Bonus video: