Počinje kampanja "Kad pijem ne vozim"

Iz policije najavili pojačanu kontrolu prisustva alkohola u organizmu kod vozača

5679 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija će od 12. do 31. avgusta sprovoditi akciju "Kad pijem ne vozim", sa ciljem podizanja svijesti vozača, ali i šire javnosti da alkohol i volan ne idu zajedno.

Kazali su da će kampanja, pored preventivnog, imati i represivni karakter.

"Preventivne aktivnosti će se ogledati kroz emitovanje spota edukativnog sadržaja, postavljanje reklamnih sadržaja na bilborde pored frekventnih saobraćajnica, gostovanja u radio i televizijskim emisijama i kroz raspodjelu 3.000 osvježivača vazduha 'jelkica' sa logom kampanje, učesnicima u saobraćaju," saopšteno je iz Uprave policije.

Pivara „Trebjesa“ donirala je četiri alkometra i tri hiljade osvježivača vazduha sa porukom kampanje, koje će službenici policije podijeliti vozačima prilikom redovnih kontrola saobraćaja.

Pored preventivnih aktivnosti u okviru kampanje, službenici saobraćajne policije svakodnevno će preduzimati i represivne aktivnosti – kontrolu prisustva alkohola u organizmu vozača, naročito vozača autobusa.

"Službenici saobraćajne policije vršiće pojačanu kontrolu prisustva alkohola u organizmu kod vozača, u gradskim područjima i na magistralnim, regionalnim i lokalnim putnim pravcima, sa posebnim osvrtom na popodnevne časove, kao i na lokacijama koje se nalaze u blizini noćnih klubova i posjećenijih ugostiteljskih objekata", naveli su iz policije.

Bonus video: