Glavni grad besplatno ustupio objekat JU "Đina Vrbica" u Staroj varoši

"Na ovaj način će se ojačati kapaciteti javne ustanove, ali i rasteretiti postojeći objekti, koji su suočeni sa problemom prostornih kapaciteta i prebukiranosti"
54 pregleda 0 komentar(a)
djeca, TV, Foto: Shutterstock.com
djeca, TV, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 14.11.2017. 14:39h

Glavni grad ustupiće vrtiću Đina Vrbića objekat u vlasništvu grada koji se nalazi u Staroj varoši. Odluka podrazumijeva da će objekat biti ustupljen besplatno na deset godina.

"Na incijativu gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića odbornici u Skupštini Glavnog grada su usvojili odluku o ustupanju na privremeno korištenje Ministarstvu prosvjete za potrebe vrtića, objekat u vlasništvu grada koji se nalazi u Staroj varoši. U obrazloženju Odluke se navodi da će objekat broj 1 površine 189 m2 na katastarskoj parceli broj 3143 KO Podgorica III, iz lista nepokretnosti broj 3217, za potrebe vaspitne jedinice Javne predškolske ustanove "Đina Vrbica" Podgorica", navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Dodaje se da će se na ovaj način ojačati kapaciteti javne ustanove, ali i rasteretiti postojeći objekti, koji su suočeni sa problemom prostornih kapaciteta i prebukiranosti.

"Ovo nije prvi put da Grad ustupa prostor vaspitno-obrazovnim ustanovama u Podgorici. Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice je već ustupila prostor u Bloku V kapaciteta za oko 100 mališana za povećanje Javne ustanove Ljubica Popović na pet godina", navodi se između ostalog u saopštenju Glavnog grada

Bonus video: