Bečić čestitao Dan opštine Mojkovac

Predsjednik Skupštine kazao je da je vrijeme pandemije koronavirusa, koje je zateklo i Crnu Goru, navelo sve na neophodnost da se okrenemo sebi i na djelu pokažemo našu prepoznatljive karakterne osobine - solidarnost, uzajmanost i socijalnu privrženost

1855 pregleda 7 komentar(a)
Bečić, Foto: Skupstina.me
Bečić, Foto: Skupstina.me

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić uputio je predsjedniku Opštine Ranku Mišniću i predsjedniku Skupštine opštine Dragomiru Mrdaku, čestitke povodom Dana opštine Mojkovac.

"U godini, kada slavimo 80 godina od izbijanja opštenarodnog ustanka protiv okupatora, dužni smo da se kolektivno prisjetimo svih žrtava koje su, bezrezervno, u tamnici fašizma i pogrešnih ideologija, dali svoje živote za našu slobodu. Mojkovčani i Mojkovčanke, budite ponosni na svoju istoriju i svoje pretke koji su svoj nemjerljivi doprinos u borbama iskazivali kroz najsvjetlije primjere junaštva i nepokolebljivosti. Trijumfalizam nad pogrešnim ideologijama ne bi bio moguć bez jake svijesti o pravednosti i uzvišenim vrijednostima, za šta su se naši preci i izborili", naveo je Bečić u čestitki.

Predsjednik Skupštine kazao je da je vrijeme pandemije koronavirusa, koje je zateklo i Crnu Goru, navelo sve na neophodnost da se okrenemo sebi i na djelu pokažemo našu prepoznatljivu karakternu osobinu.

"A to je solidarnost, uzajmanost i socijalnu privrženost. Ravnomjerni investiocioni zamah u budućem periodu treba da se reflektuje kroz vidljivo smanjenje u razlici između sjevernih i južnih opština. Uvjeren sam da će opština Mojkovac biti neizostavni dio tog procesa, te da će lokalna samouprava kroz podsticanje i afirmaciju mladih, posvetiti veliku pažnju stavaranju kvalitetnog ambijenta u kojem bi oni iskazali svoj puni potencijal", navodi se u čestkitki Bečića.

Bonus video: