Donacija Dječjem domu Mladost Bijela za gradnju solarnog sistema

Bivšii konzul Crne Gore u Minhenu Veljko Milonjić samatra da su ovakvi projekti najbolji način povezivanja dijspore I matice
252 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.11.2017. 14:38h

Predsjednik Udruženja njemacko- crnogorskog prijateljstva iz Minhena, Savo Bigović , uručio Dječjem domu Mladost u Bijeloj donaciju od 14 000 eura, za ugradnju solarnog sistema.

Sredstva su prikupljena na donatorskoj veceri, koja je 26. juna održana u Minhenu u organizaciji Udruženja De Monte – koje okuplja crnogosrku dijasporu i njihove prijatelje iz Njemačke. Organizaciju donatorske večere pomogli su i predstavnici kompanije Luštica Development , crnogorski konzulat i pjevač Sergej Ćetković.

“Udruženje De Monte osnovano je 2015.godine, a pored crnogorskih, okuplja I mjemačke gradjane koji se nesebično odazivaju akcijama, kazao je Bigovic i najavio joiš projekata u narednoj godini.

Ova donacija značajna je za jedinu ustanovu u Crnoj Gori za smještaj djece bez roditeljskog staranja- kazo je direktor Vladimir Delić. “Zahvaljujući ovoj donaciji poboljšaćemo uslove i standar života djece i zaposlenih u Domu.”, ustvrdio je Delić.

Bivšii konzul Crne Gore u Minhenu Veljko Milonjić samatra da su ovakvi projekti najbolji način povezivanja dijspore I matice.

Predstavnik Luštica development je naglasio da ta kompanija pokazuje društvenu odgovornost kroz ovaj I brojne druge projekte koje podržava, kao i da će to činiti i ubuduće.

Galerija

Bonus video: