Đukanović: Daniel Vincek, veliki čovjek koji je po mnogo čemu bio jedinstven

"Ostaće vječito u krugu onih po čijem djelu je prepoznatljiva Crna Gora, koju je izabrao za drugu domovinu i posvetio joj predano svoj dugi, časni život"

4286 pregleda 6 komentar(a)
Vincek, Foto: Dragana Šćepanović
Vincek, Foto: Dragana Šćepanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća povodom smrti Daniela Vinceka.

"Poštovana gospođo Vincek, sa iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti Vašeg cijenjenog supruga Daniela Vinceka. Velikog čovjeka koji je po mnogo čemu bio jedinstven. U mladosti skojevac i učesnik NOR-a, cijelog života antifašista i humanista, graditelj novog i ljepšeg, vrsni naučnik i spoljnotrgovinski ekspert. Ostaće vječito u krugu onih po čijem djelu je prepoznatljiva Crna Gora, koju je izabrao za drugu domovinu i posvetio joj predano svoj dugi, časni život. Tome će trajno svjedočiti Botanička bašta, pravi doprinos afirmaciji ekološke države i simbol njegovog naučnog rada, kao i prirodnog bogatstva Crne Gore, koje je znalački otkrivao i nama, i evropskoj botaničkoj nauci, kao i turistima sa svih meridijana", naveo je Đukanović u telegramu.

Ljudi kao Daniel Vincek, kako je naveo predsjednik Crne Gore, su uzori novim generacijama i nada u ljepšu i bolju budućnost.

"Molim Vas da primite izraze najdubljeg saučešća, i da moja saosjećanja prenesete najbližima", piše u telegramu.

Bonus video: