Tivatska akcija: Bacaju pare, a ne rješavaju saobraćajni haos

Član Glavnog odbora TA Silvio Marković kazao je da u Tivtu, gdje Jadranska magistrala prolazi kroz srce grada i predstavlja praktično glavnu gradsku ulicu, haos u saobraćaju vlada i sada, dok tokom ljeta situacija u saobraćaju „dobija obrise pravog košmara“
165 pregleda 6 komentar(a)
Silvio Marković, Miomir Abović, Foto: Siniša Luković
Silvio Marković, Miomir Abović, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 14.11.2017. 13:29h

Tivatska Akcija (TA) optužila je lokalnu DPS-SD-HGI vlast da ne radi ništa da riješi goruće probleme Tivta u saobraćaju, a da istovremeno novac iz budžeta rasipa na plaćanje sopstvenih grešaka.

„Svjedoci smo da Opština mora da plati 917 hiljada eura za ekspropijaciju privatnog, a ne državnog zemljišta na Klačini na kojem je napravila postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Klačini, zahvaljujući kontroverznom ugovoru koji je bivši gradonačelnik Ivan Novosel (DPS) prije nekoliko godina potpisao sa tadašnjim ministrom finansija Radojem Žugićem (DPS). Uz to, Opština je prvostepeno izgubila i sudski spor sa jednim tivatskim privrednikom vrijedan 1,83 miliona eura. Ukoliko ta presuda bude potvrđena na Višem sudu, to znači da ćemo dogodine iz budžeta grada skoro 3 miliona eura potrošiti na plaćanje posljedica lošeg rada lokalne uprave, a ne za prijeko potrebno rješavanje nagomilanih komunalnih problema među kojima je saobraćaj na vrhu liste prioriteta", kazao je juče na konferenciji za novinare odbornik TA dr Miomir Abović.

Član Glavnog odbora TA Silvio Marković kazao je da u Tivtu, gdje Jadranska magistrala prolazi kroz srce grada i predstavlja praktično glavnu gradsku ulicu, haos u saobraćaju vlada i sada, dok tokom ljeta situacija u saobraćaju „dobija obrise pravog košmara“.

„Kako ćete razvijati turizam, posebno elitni, a da ljeti stalno imate kilometarske kolone, praktično od Radovića do Lepetana koje se kreću puževim korakom. Tivatska i državna vlast ništa nisu uradile da riješe ovaj problem koji utiče kako na negativne utiske turista, tako i svakodnevno zagorčava život i redovno funkcionisanje lokalnog stanovništva", kazao je Marković, dodajući da „od izgradnje Jadranske magistrale prije 53 godine praktično ništa nove ozbiljnije saobraćajne infrastrukture u Tivtu nije napravljeno“.

Rekao je da su brojna obećanja Vlade i Opštine o izgradnji mosta na Verigama, zaobilaznice oko Tivta, bulevara od aerodroma do Seljanova i bulevara do Budve, ostala samo mrtvo slovo na papiru.

„Evidentno je da lokalna uprava sama ne može ni da započne tako ozbiljne prijekte, ali ima obavezu da to traži od Vlade, jer država mora da riješi ovaj gorući problem na području koje je jedno od najznačajnijih za cijeli crnogorski turizam. Tivatska vlast, podanički i kukavički nastrojena prema svojim šefovima iz Podgorice i Bijelog Polja, međutim, neće ni da ih upozori na to", istakao je Marković.

Bonus video: