Tadić: Građani koji su se uključili u gašenje požara da budu oprezni

Vatrogasci će i danas imati pomoć Aviohelikopterske jedinice MUP-a i helikoptera Vojske Crne Gore

12954 pregleda 96 reakcija 4 komentar(a)
Tadić, Foto: Privatna arhiva
Tadić, Foto: Privatna arhiva

Vatrogasno-spasilačka jedinica Nikšić danonoćno je na terenu, zbog vatrenih stihija koje su na teritoriji te opštine aktivne već 24. dan, kazao je "Vijestima" komandir Slavko Tadić.

Aktivni su požari u mjestima: Grahovo, selo Pospude, Macavare, Bratogošte, Pilatovci, Bare Budoške, Vraćenovići, Pusti lisac, Brsno, Broćanac gornji i donji, Zagrad, Lukavica, Bijele poljane, Ubli čevski, Krstac.

"U posljednjih par dana povećano je organizovanje naših sugrađana. U svojoj režiji gase svoja i komšijska imanja i ne haju na naša upozorenja na opasnosti koje ih tamo vrebaju. Veliki broj sugrađana će vikend da iskoriste na najhumaniji način. Idu da pomognu svojim vatrogascima - spasiocima. Ovim putem ih molimo da se čuvaju", kazao je Tadić.

On je apelovao na sugrađane koji su se uključili u gašenje požara da nabave vojne gas-maske, da sa sobom imaju bocu vode, peškir, da se kreću u grupama i da čuvaju jedni druge. "Životi su najvazniji, dragi sugrađani. Čuvajte ih", naglasio je Tadić.

Upozorio je i na promjenjive pravce vjetra koji je, kako je kazao, najveća opasnost.

"I danas će nam u pomoć priteći Aviohelihopterska jedinica MUP-a i helikopteri Vojske Crne Gore. Ogromno poštovanje imaju svi ti momci koji su svih ovih dana sa nama", istakao je Tadić.

Bonus video: