Požar u kanjonu Tare prerasta u dva odvojena

Teren na kome se požar razvija je izuzetno nepristupačan, obiluje suvim stablima nagorjelim u ranijim požarima koja su lako zapaljiva

31713 pregleda 112 reakcija 16 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Požar u kanjonu Tare i dalje se razvija i prerasta u dva odvojena, jedan koji se širi uzvodno ka selu Zaglavak i drugi u pravcu toka rijeke, ka selu Zasada, kazao je komandir Službe zaštite i spasavanja Goran Čavić.

Teren na kome se požar razvija je izuzetno nepristupačan, obiluje suvim stablima nagorjelim u ranijim požarima koja su lako zapaljiva.

Čavić je za Televiziju Crne Gore kazao da se vatrogasci nalaze na vrhovima planine Bunetina, gdje su uz pomoć helikoptera spustili pet ljudi koji su gasili požar dužine dva kilometra.

"Požar se razvija u dva pravca, nizvodno i uzvodno kanjonom Tare. Teško je pristupačan teren, helikopteri su danas gasili, kakvi će efekti biti, vidjećemo", rekao je Čavić.

Dodatna opasnost su povremeni odroni, kao i padanje opožarenih i nagorjelih stabala. U kanjonu je i gust dim koji otežava disanje i smanjuje vidljivost, prenosi Portal RTCG.

U gašenju požara angažovani su i i helikopteri Vojske Crne Gore i Direktorata za zaštitu i spasavanje.