Požar u kanjonu rijeke Tare i dalje nije pod kontrolom

"Još jednom apelujemo na sve naše građane da se potpuno uzdrže od loženja vatre na otvorenom, jer situacija će izmaći kontrol"

17063 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Screenshot
Ilustracija, Foto: Screenshot

Požar u kanjonu rijeke Tare i dalje nije pod kontrolom, kazao je za Televiziju Vijesti komandir Službe zaštite i spašavanja Pljevlja Goran Čavić.

"Razvija se u dva pravca, uzvodno i nizvodno u u odnosu na tok rijeke. I već se približava selu Zaglavak gdje u toku dana očekujemo da stigne na ivice sela i imamo četiri, pet domaćinstava koja eventualno mogu da budu ugrožena tim požarom. Naravno, učinićemo sve da ih zaštitimo kako treba", rekao je Čavić.

Dodao je dda su već kontaktirtali te mještane, te dasu uradili što treba da urade.

"Još jednom apelujemo na sve naše građane da se potpuno uzdrže od loženja vatre na otvorenom, jer situacija će izmaći kontroli. Najavljuju se velike vrućine, a malo padavina. Sinoć u toku noći smo imali nekoliko dojava koje nam potpuno iniciraju da su požari namjerno izazvani, gdje su nam oni ljudi koji su javili rekli da su vidjeli svijetla u šumi", rekao je Čavić.

On je kazao da je na teritoriji Opštine Pljevlja aktivno nekoliko požara u selima i da su njihove ekipe na terenu gdje je neohodna njihova intervencija.

Bonus video: