Bijelo Polje: Mještani Strojtanice i Njegnjeva protestovali zbog odrona koji nije saniran

Mještanin Strojtanice Dragan Kojović je kazao da na putu postoji ogromno udubljenje, zbog čega vozači često uništavaju kartere i maske, prolazeći tuda

6927 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Ukoliko Opština Bijelo Polje ne preduzme nešto povodom saniranja odrona na regionalnom putu Bijelo Polje-Bistrica u mjestu Strojtanica (Čardak), mještani tog i okolnih sela će naredne nedjelje blokirati taj put, poručili su mještani Strojtanice i Njegnjeva.

Oni su to najavili danas nakon protesta, jer na saniranje puta do svojih kuća čekaju više od četiri mjeseca.

Mještanin Strojtanice Dragan Kojović je kazao da na putu postoji ogromno udubljenje, zbog čega vozači često uništavaju kartere i maske, prolazeći tuda.

"Malim autima je rizičan svaki prolazak i tuda jedino mogu proći auta poput "golfa 2", kazao je Kojović.

Predsjednik MZ Njegnjevo i Strojtanica Zoran Veličković objasnio da su odron pokušali da saniraju radnici firme "Konstruktor", koju je angažovala Opština Bijelo Polje, ali da su, nakon dolaska do određene dubine naišli na kablove od 10 kW, nakon čega su stali sa radovima.

put Bijelo Polje-Bistrica
foto: Jadranka Ćetković

"I to je tako ostavljeno evo mjesec i po”, ispričao je Veličković.

Mještani objašnjavaju da pored puta stoji oznaka da je prolaz zabranjen, ali da više ljudi prolazi tuda.

Tvrde da je ovaj kraj od bivše vlasti potpuno zanemaren, a rupe na mostu kao i one na regionalnom putu Bijelo Polje-Bistrica koje niko ne sanira dodatni su razlozi zbog kojih su prinuđeni da protestuju naredne nedjelje.

Bonus video: