Na Prokletijama održano takmičenje u skajraningu

Staze dužine 30 i 50 km sa puno vertikalnog uspona i spusta dočekale su trkače i pokazale im najlepše vrhove Prokletija iznad 2.000 metara nadmorske visine

8476 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Dragan Stojkić
Foto: Dragan Stojkić

Prokletije su bile domaćin takmičenja u skajraningu koje je okupilo 300 takmičara iz 18 zemalja.

Takmičenje je održano u organizaciji Skyrunning asocijacije Serbia & Montenegro i Turističke organizacije Gusinje.

Staze dužine 30 i 50 km sa puno vertikalnog uspona i spusta dočekale su trkače i pokazale im najlepše vrhove Prokletija iznad 2.000 metara nadmorske visine.

Na staži dužine 50 kilometara najbrži je bio Danijel Krstulović Opara iz Hrvatske sa vremenom 8 sati i 19 minuta. Iza njega kroz cvilj je prošao Dušan Bazić sa Kopaonika sa sat vremena zaostatka i Džeremi Lang iz Velike Britanije koji je stazu prošao za 9 sati i 48 minuta.

Najbrža u ženskoj konkurenciji bila je Miluša Bošković iz Kotora sa vremenom od 10 sati i 8 minuta. Drugo mjesto zauzela je Zrinka Deur Šarić iz Splita sa vremenom 10 sati i 52 minuta, dok treće mjesto dijele Nela Lazarević i Marija Kostić koje su kroz ciljnu kapiju prošle za 12 sati i 50 minuta od starta.

Na trci od 30 km prvi se na cilju u Gusinju pojavio Pavle Varinac iz Beograda sa vremenom 4 sata i 10 minuta, drugoplasirani je bio Srđan Mate sa 14 minuta zaostatka, dok je trećeplasirani bio Željko Radović, koji je imao vrijeme 4 sata i 29 minuta.

Najbolje rezultate u ženskoj konkurenciji zabilježila je Tatjana Jovanović, sa vremenom od 5 sati i 35 minuta. Drugo mjesto zauzela je Estel Vinsent iz Francuske sa vremenom 5 sati i 54 min, dok je trećeplasiranoj Lidiji Radulović bilo potrebno 6 sati da stigne do cilja.

Organizatori naredno takmičenje u skajraningu najavljuju za sredinu avgusta 2022. godine

Bonus video: