Radulović uputio saučešće Čavušogluu: Duboko smo potreseni nemilim slikama koje dolaze iz Turske

"U svoje i ime naroda Crne Gore izražavam najdublje saučešće, ali i uvjerenje da će vaša zemlja prebroditi teške trenutke, te ubrzo vratiti njihovim domovima sunarodnike, koji su usljed prirodne nepogode morali napustiti svoja ognjišta"

2769 pregleda 0 komentar(a)
Radulović, Foto: Vlada Crne Gore
Radulović, Foto: Vlada Crne Gore

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović uputio je izraze saučešća i solidarnosti šefu turske diplomatije Mevlutu Čavušogluu povodom razarajućih poplava koje su pogodile nekoliko gradova crnomorske regije u Turskoj, odnijevši ljudske živote i pričinivši veliku materijalnu štetu, saopšteno je danas iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Radulović je naveo da Crna Gora iskreno saosjeća sa Turskom, koja bilježi danas na desetine žrtava i nestalih, izrazivši istovremeno nadu da će nakon tragičnih događaja ovoga ljeta, narod Turske smoći snage da obnovi izgubljeno.

"Duboko smo potreseni nemilim slikama koje dolaze iz Turske. U svoje i ime naroda Crne Gore izražavam najdublje saučešće, ali i uvjerenje da će vaša zemlja prebroditi teške trenutke, te ubrzo vratiti njihovim domovima sunarodnike, koji su usljed prirodne nepogode morali napustiti svoja ognjišta. Crna Gora upućuje u ovom času svoju punu solidarnost, uz želju za što bržim oporavkom prijateljskog turskog naroda", navodi se između ostalog u poruci Radulovića.

Bonus video: