Za nabavku kovid ljekova i medicinskih sredstava više od četiri miliona eura

Nabavka bi trebalo da bude dovoljna za period od tri mjeseca

6567 pregleda 2 komentar(a)
Montefarm, Foto: Arhiva
Montefarm, Foto: Arhiva

Javna ustanova Apoteke Crne Gore "Montefarm" raspisala je u petak javni poziv za nabavku kovid ljekova, medicinskih sredstava i hemikalija za potrebe javnog zdravstvenog sistema, koja je vrijedna oko 4,23 miliona eura.

U tenderskoj dokumentaciji piše da je, između ostalog, potrebno oko tri miliona komada nesterilnih rukavica, oko 350.000 pari hirurških rukavica, 100.000 hirurških kapa, kao i 10.000 litara rastvora koji sadrže 96 odsto etil-alkohola.

Traženi su i rastvori za infuziju, za inhalaciju, injekciju, antibiotici u kapsulama, paracetamol, kortikosteroidi...

Potrebne količine planirane su za period od tri mjeseca. Ponude se podnose do 30. avgusta, a u njima treba naznačiti rok isporuke ponuđenih ljekova, u danima.

”Prilikom vrednovanja potkriterijuma kvalitet-rok isporuke uzeće se u obzir ponuđeni rok isporuke koji je povoljniji od predviđenog maksimalnog roka isporuke koji iznosi 30 dana”, naveli su iz “Montefarma”. Iz te ustanove pojasnili su da nedostatak medicinskih sredstava može dovesti do ugrožavanja zdravlja i života građana i da je potrebno da se postupak javne nabavke sprovede u kraćem zakonskom roku, obrazloživši tako razloge hitnosti za skraćenje roka za podnošenje ponuda.

”Skraćenjem roka se ne ugrožava konkurentnost postupka niti jednakost ponuđača, jer se radi o proizvodima koji se nabavljaju svake godine kao i o poznatom tržištu”, objasnili su.

Bonus video: