zaustaviti kontinuirane napade

SNP: Vlast da novinarima obezbijedi adekvatnu zaštitu

"Samo tako ćemo staviti do znanja svima da smo istinska demokratija, zasnovana na vladavini prava, koja je spremna da sankcioniše i privede pravdi one koji atakuju na slobodu medija u Crnoj Gori", kazali su iz SNP-a

4746 pregleda 3 komentar(a)
Foto: SNP
Foto: SNP

Socijalistička narodna partija (SNP) osudila je napad na direktoricu Centra za istraživačko novinarstvo Milku Tadić Mijović. Pozvali su nadležne organe da bez odlaganja procesuiraju napadača i "njegove nalogodavce".

"Napad na Tadić Mijović je nastavak dugogodišnje prakse zastrašivanja poslenika javne riječi u Crnoj Gori, a koju je stvorio i ohrabrivao bivši režim predvođen DPS-om. Sada kada su razna bezbjednosno interesantna lica uplašena za svoje interese i poslove, dešavaju se napadi na istraživačke novinare koji imaju hrabrosti da objelodane sve devijacije toliko dugo građenog kriminalnog sistema", saopštili su iz SNP-a.

Kazali su da nova vlast mora pružiti odlučan odgovor na ugrožavanje slobode novinara i obezbijediti im adekvatnu zaštitu kako bi se konačno zaustavili kontinuirani napadi na njih.

"Samo tako ćemo staviti do znanja svima da smo istinska demokratija, zasnovana na vladavini prava, koja je spremna da sankcioniše i privede pravdi one koji atakuju na slobodu medija u Crnoj Gori", zaključuju iz SNP-a.

Pedesetšestogodišnjem Bošku Filipoviću određeno je zadržavanje do 72 sata zbog sumnje da je počinio krivično djelo "ugrožavanje sigurnost" na štetu direktorice Tadić Mijović.

Zadržavanje mu je, nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, odredila državna tužiteljka Anđa Radovanović, koja je Osnovnom sudu u Kotoru dostavila i predlog za određivanje pritvora Filipoviću.