Bolji uslovi za život u naselju Guke

U najvećem pljevaljskom naselju za četiri mjeseca biće izgrađena Ostroška ulica. Ugovorena vrijednost radova je 338.146 eura sa PDV-om

4621 pregleda 0 komentar(a)
Ostroška ulica u Gukama, Foto: Goran Malidžan
Ostroška ulica u Gukama, Foto: Goran Malidžan

Za četiri mjeseca pljevaljsko preduzeće “Tehnogradnja” izgradiće Ostrošku ulicu u pljevaljskom naselju Guke.

To je definisano ugovorom kojeg je potpisala Opština Pljevlja sa rukovodstvom te pljevaljske građevinske firme.

Projektom revitalizacije te saobraćajnice predviđena je izgradnja atmosferske, fekalne kanalizacije, vodovodne mreže i javne rasvjete, kao i izgradnja trotoara, ivičnjaka i kompletni asfalterski radovi, a cjelokupne radove finansira Opština Pljevlja.

Ugovorena vrijednost radova je 338.146 eura sa PDV-om.

Opština Pljevlja je kapitalnim budžetom opredijelila sredstva u iznosu 400.000 eura za izgradnju ove, 524 metra dugačke saobraćajnice. Nakon sprovedenog postupka javne nabavke izabran je izvođač, koji je u obavezi da u roku od pet dana od dana potpisivanja dostavi detaljni dinamički plan izvođenja radova.

Iz Opštine podsjećaju da kontinuirano rade na poboljšanju kvaliteta uslova života mještana naselja Guke, najveće mjesne zajednice u Pljevljima.

”Tokom 2018. godine je izgrađena je Višegradska ulica sa kompletno obnovljenom vodovodnom i kanalizacionom mrežom, a za te poslove iz opštinskog budžeta izdvojena su sredstva u iznosu od 150.000 eura. Nedavno su završeni radovi na izgradnji fekalne kanalizacije Dolovi II, ukupne dužine oko 1.300 metara, čime je dugogodišnji problem 60 domaćinstava u naselju riješen. U toku je i eksproprijacija zemljišta i priprema za realizaciju projekta izgradnje asmoferske kanalizacije kojim se rješava još jedan od velikih komunalnih problema u ovoj mjesnoj zajednici”, saopštili su iz Opštine Pljevlja.

Ranije je u naselju Guke izgrađeno i otvoreno područno odjeljenje Osnovne škole “Salko Aljković” i fiskulturne sale, vrijednosti radova preko milion eura, dok su upravo završeni i radovi na izgradnji novog vrtića vrijednosti preko milion eura.

Bonus video: