Građanima Bijelog Polja dopremljeno oko 400 cistijerni vode

Služba zaštite i spašavanja, pored zaštite od požara, pruža veliku podršku stočarima i poljoprivrednicima, posebno tokom ljetnjih mjeseci kada mnoga sela usljed suše ostaju bez vode.

2823 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Opština Bijelo Polje
Foto: Opština Bijelo Polje

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja pored redovnih aktivnosti oko zaštite od požara dopremaju pijaću vodu za poljoprivrednike.

Danas su pripadnici te Službe, po nalogu predsjednika Opštine Petra Smolovića, pritekli u pomoć uglednom domaćinu i poljoprivredniku iz Stožera Žarku Lekoviću, koji je zbog suše ostao bez vode potrebne za napajanje stoke.

"Velike suše su uslovile da ostanemo bez vode, a nigdje u blizini na postoji izvor sa kojeg bih napojio stoku. Količina vode će mi omogućiti da narednih mjesec dana imam odakle da napajam stoku i zato veliko hvala predsjedniku Opštine i Službi zaštite i spašavanja što su mi danas pomogli" - kazao je Leković, koji ima veliku farmu krava.

vatrogasci BP
foto: Opština Bijelo Polje

Služba zaštite i spašavanja pored zaštite od požara pruža veliku podršku stočarima i poljoprivrednicima, posebno tokom ljetnjih mjeseci kada mnoga sela usljed suše ostaju bez vode.

"Uvijek se trudimo da odgovorimo na zahtjeve građana i pomognemo. Od početka godine do danas je dopremljeno građanima 400 cisterni sa pijaćom vodom, od čega je tokom ovog mjeseca 115 cisterni" - kazao je Vlado Moračanin iz Službe zaštite i spašavanje.

Bonus video: