Mještani Tomaševića radikalizovali protest: Čekamo Kovačević i Krivokapića, ili blokiramo sve radove

Najgušće naseljeno mjesto uz magistralni put Danilovgrad - Podgorica ostaje bez izlaza na magistralu, jer projektanti nijesu planirali kružni tok niti bilo kakvu raskrsnicu

13490 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Jelena Jovanović
Foto: Jelena Jovanović

Mještani danilovgradskog naselja Tomaševići blokirali su jutros dio magistrale Danilovgrad - Podgorica, jer su nadležni uprkos predatoj peticiji ostali gluvi na njihov zahtjev da im omoguće izlazak na taj put.

Najgušće naseljeno mjesto uz magistralni put Danilovgrad - Podgorica ostaje bez izlaza na magistralu, jer projektanti nijesu planirali kružni tok niti bilo kakvu raskrsnicu, što će, tvrde oni otežati njihovo svakodnevno funkcionisanje kada magistrala bude imala četiri trake.

Početkom juna lokalne vlasti od njih su tražili da prikupe potpise, tvrdeći da će nakon toga pronaći rješenje. To međutim, nije urodilo plodom, zbog čega su jutros izašli na magistralu.

"Niko se ne obrće na nas, zovem predsjednika Mjesne zajednice, isključen mu je telefon. Tražimo da predstavnici lokalne i državne vlasti hitno dođu ovdje i nađu rješenje, jer mi nemamo sredstava za dodatne troškove koji nam se ovim projektom nameću. Ukoliko se predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević i premijer Zdravko Krivokapić ne pojave u najkraćem roku, blokiraćemo sve radove i prolaz magistralom, sada smo samo na ovom dijelu na kom tražimo da nam postave raskrsnicu ili kružni tok", kazao je Boško Tomašević.

Bonus video: