Kolašin: Privedeni jer su pokušali da spriječe nastavak radova na mHE Skrbuša

Početkom avgusta kolašinski Osnovni sud donio je rješenje prema kojem mještani i vlasnici imanja ne mogu da sprječavaju nastavak radova na tom objektu

17490 pregleda 366 reakcija 11 komentar(a)
mHE Skrbuša (arhiva), Foto: Dragana Šćepanović
mHE Skrbuša (arhiva), Foto: Dragana Šćepanović

Policija je jutros privela Vasilija Ivanovića, Zorana Medenicu i Predraga Šćepanovića, vlasnike imanja u selu Rečine, jer su pokušali da spriječe nastavak radova na maloj hidroelektrani (mHE) Skrbuša.

Zvanično još traje mjera privremene zabrane radova na tom objektu, koju je, u maju, donio Direktorat za inspekcijske poslove.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, iako je investitor firma Hydro Logistics, u međuvremenu, otklonila nepravilnosti konstatovane inspekcijskim nadzorom, nadležni nijesu dali dozvolu za nastavak radova.

Radovi su, uprkos tome, nastavljeni prije dva dana.

Početkom avgusta kolašinski Osnovni sud donio je rješenje prema kojem mještani i vlasnici imanja ne mogu da sprječavaju nastavak radova na tom objektu.

Sutkinja Mirjana Čepić usvojila je predlog koncesionara, kojim je traženo da se omogući nastavak radova na mHE.

Sud je izrekao privremena mjera zabrane bilo kakvih aktivnosti koji mogu ometati radove na izgradnji na tom projektu, a šestorici Kolašincima, koji su, pored ostalih, učestvovali u blokadama puta i protestima.

Dio vlasnika imanja i mještana sela Rečine od oktobra prošle godine, spječavaju nastavak radova na mHE, tražeći raskid koncesionih ugovora. Zbog blokada ih je policija nekoliko puta privodila, komunalni inspektori pisali novčane kazne.

Bonus video: