MUP: Povodom objave kojom se prijeti ubijanjem na Cetinju, postupili smo u skladu sa nadležnostima

Na društvenim mrežama objavljen je snimak muškarca koji, sa šajkačom na glavi, uz poruku da je "spreman za Cetinje", izgovara stihove četničke pjesme iz perioda Drugog svjetskog rata: "ubićemo, zaklaćemo ko sa nama neće"

21029 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Ministarstvo unutrašnjih poslova postupa u skladu sa nadležnostima povodom objave na društvenim mrežama, kojom se prijeti ubijanjem na Cetinju.

Na društvenim mrežama objavljen je snimak muškarca koji, sa šajkačom na glavi, uz poruku da je "spreman za Cetinje", izgovara stihove četničke pjesme iz perioda Drugog svjetskog rata: "ubićemo, zaklaćemo ko sa nama neće".

"Sačuvaćemo građanski mir i sigurnost! Čuvajmo jedni druge. Gradimo, a ne razarajmo. Stvarajmo, a ne rušimo. MUP Crne Gore i Uprava policije u službi građanki i građana", piše na Tviter nalogu MUP-a Crne Gore.

Sa objavljenog video snimka se ne može zaključiti da li je objavljen javno prije objave na anonimnom Tviter profilu sa kojeg se proširio mrežama.

Na Cetinju je planirano da se početkom septembra održi svečanost ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, što je naišlo na podijeljene reakcije javnosti.

Bonus video: