Bjelopoljcu uspješno transplantiran bubreg u Turskoj

Troškove transplantacije između Andra i njegove sestre Bojane Furundžić-Jokić, pokrile su donacije privrednika, građana i NVO, a Furundžić je bio na dijalizi više od osam godina

7836 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Dobro sam, operacija je uspješno završena i zahvaljujem se svima koji su pomogli da se sakupi pomoć za transplantaciju bubrega, kazao je Bjelopoljac Andro Furundžić iz Rasova, kod Bijelog Polja, koji je juče uspješno operisan na klinici Medicana u Istanbulu.

Troškove transplantacije između Andra i njegove sestre Bojane Furundžić-Jokić, pokrile su donacije privrednika, građana i NVO, a Furundžić je bio na dijalizi više od osam godina.

Suprug Bojane Jokić, koja je donirala bubreg bratu, Ljubo Jokić, napisao je na svom fejsbuk profilu da je operacija uspješno obavljena i da pored brojnih humanih ljudi najveću zahvalnost porodica duguje NVO Izvor života iz Nikšića.

“NVO Izvor života je pokrenula cijelu akciju i prikupila veći dio novčanih sredstava. Takodje veliku zahvalnost dugujem mom drugu, bratu, prijatelju Ramu iz Istanbula koji je bio sa nama od prvog do poslednjeg časa i bio nam velika podrška. Hvala svima i Bog vam dobro dao”, kazao je Jokić.

NIkšićanka, direktorica NVO Izvor života Konstantina Nina Vojinović, koja je prije tri godine i sama bila donor bubrega svom sugrađaninu, kazala je da je ponosna što Crna Gora imam heroje, hrabre ljude. Ona je bila najveća podrška, ne samo u prikupljanju pomoći već i tokom boravka u Istambulu.

“Danas sam ponosna baš kao prije tri godine kada sam ja bila na tvom mjestu. Bravo Bojana Furundžic Jokić, lavice, svom si bratu podarila život, podarila sreću, sjaj u njegovim očima govori sve. Borili smo se hrabro lavovski svi zajedno i sve do današnjeg dana kad si ti KRALJICE pokazala hrabrost i završila cijelu misliju na radost svih. Hvala svima koji su bili uz Andra, koji su pomogli da se skupe sredstva za liječenje. Raduj se Crna Goro, u tebi stanuje hrabrost”, napisala je Nina Vojinovović na svom Fejsbuk profilu.

Bonus video: