NP Lovćen: U toku gašenje preostalih potencijalnih požarnih žarišta

Angažovani Služba zaštite i Služba ambijentalne higijene NP Lovćen, Služba zaštite i spasavanja Prijestonice Cetinje, kao i dva helikoptera Vazduhoplovne jedinice Vojske Crne Gore.

1858 pregleda 0 komentar(a)
Foto: NPCG
Foto: NPCG

Nakon gašenja požara na Bukovici, u Nacionalnom parku Lovćen, u toku je još jedna akcija u tom zaštićenom području.

Na gašenju preostalih potencijalnih požarnih mjesta angažovani su Služba zaštite i Služba ambijentalne higijene NP Lovćen, Služba zaštite i spasavanja Prijestonice Cetinje, kao i dva helikoptera Vazduhoplovne jedinice Vojske Crne Gore.

„Akcija se realizuje u saradnji sa Vazduhoplovnom eskadrilom i opštinskom vatrogasnom jedinicom Prijestonice Cetinje jer su se na nekolika mjesta pojavile naznake u vidu žarišta i dima koji se spuštao prema Njegušima. Ipak, izuzetno je dobra organizacija svih nadležnih subjekata i dajemo svi svoj maksimum kako bi suzbili u potpunosti sva potencijalna žarišta,“ kazao je direktor NP Lovćen Vladimir Martinović.

Svi angažovani u lokalizovanju požara pružaju svoj maksimum, iako su tokom proteklih dana učestvovali u gašenju požara i na drugim lokacijama, saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore.

„NP Lovćen se posebno zahvaljuje Helikopterskoj eskadrili Vojske Crne Gore jer su se oni, pored svih požara koji bukte, apsolutno svaki put odazvali i bez čije pomoći ne bi mogli puno da uradimo,“ zaključio je direktor parka.

Iz NPCG podsjećaju da je požar, koji je 16. avgusta izbio na Bukovici, u tom zaštićenom području, i za koji postoji sumnja da je podmetnut, nakon dva dana lokalizovan.

Nacionalni parkovi Crne Gore apeluju na sve korisnike prostora da se sa najvećom pažnjom odnose prema ukupnim vrijednostima zaštićenih područja, kao i da izbjegavaju aktivnosti koje predstavljaju potencijalnu opasnost za izazivanje požara.

Bonus video: