Pošta Crne Gore

Traže zaštitu za transport novca

U tenderskoj dokumentaciji piše da je rok za dostavljanje ponuda smanjen “jer bi nesprovođenjem navedene nabavke bio ugrožen javni interes isplate penzija i socijalnih davanja"

8356 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pošta Crne Gore namjerava da utroši do malo više od 115.000 eura na usluge zaštite transporta novca sa obezbjeđenjem, vidi se iz tenderske dokumentacije.

U tenderskoj dokumentaciji piše da je rok za dostavljanje ponuda smanjen “jer bi nesprovođenjem navedene nabavke bio ugrožen javni interes isplate penzija i socijalnih davanja”.

Ponuđač je, između ostalog, dužan da dostavi saobraćajne dozvole kao dokaz da se radi o specijalnim vozilima za transport novca. Jedan od uslova je i polisa pofesionalne odgovornosti sa agregatom osiguranja od milion eura godišnje koji pokriva i transport dragocjenosti i stvari u prevozu od osiguravajućeg društva.

Kada je u pitanju kvalitet usluga, Pošta će, navodi se u dokumentaciji, dijelom cijeniti rok izvršenja usluge, a propisano je da minimalni rok za izvršenja usluge 12, a maksimalni rok 24 sata od podnošenja zahtjeva.

Ove usluge odnose se na cijelu teritoriju Crne Gore.