Konačno saniraju put do Sokolca

Koncesionar uradio ono što su predsjednici Opštine obećavali od 1965. godine

5785 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Nakon višegodišnjeg uništavanja puta zbog nevremena, nebrige nadležnih, ali i koncesionara, preduzeće ŠIK “Lim” iz Bijelog Polja radi na saniranju putnog pravca Stožer-Reljin kamen-Barice-Pisana jela-Sokolac, dužine oko 20 kilometara.

Mještani sela, po površini najvećih u bjelopoljskoj opštini, više puta su ukazivali na loše puteve, na kojima su uništavali automobile. Kako se većina njih bavi poljoprivredom, bez puta nije bilo moguće vršiti otkup mlijeka, kao i plasman bijelog mrsa, voća i povrća.

”Do sad smo stigli do Pisane jele i krenuli nasipom prema Sokolcu. U proteklih desetak dana završeno je oko 70 odsto ovog putnog pravca, koji će u naredna četiri dana biti potpuno nasut”, kazala je direktorica ŠIK “Lim” Gorica Dubak.

Iz tog preduzeća priznaju da je put bio u lošem stanju, zbog proljećnih i jesenjih kiša koje su uništile put.

”Tokom prošle godine uradili smo nasip puta Stožer-Reljin kamen, Sokolac-Jeremića Lokve, Tomaševo-Sokolac-Pisana jela-Jeremića lokve kao i Bliškovo-Stožer-Reljin kamen. Svake godine redovno održavamo putne pravce koje koristimo, što je u interesu i nas kao koncesionara i lokalnog stanovništva”, kazala je Dubak.

Mještanin Stožera Đorđije Šestović, koji u to selo iz Podgorice dolazi ljeti, priča da u taj put nije ulagano od 1965. godine kada je probijen, osim što su mještani volovima i raznim radnim akcijama povremeno “krpili” put.

”Od tada su svi predsjednici Opštine dolazili i obećavali da će uraditi put, i to bi bivalo ‘kao da je na loju zapisano’. Skidam kapu ovom preduzeću koje je prvi put učinilo nešto za ovaj kraj. Tako su nam upristojili put da sada do kuća možemo i malim autima, i ovo je prvi put da nekom padne na pamet da i ovdje ima živih ljudi”, kazao je Šestović.

On je objasnio da je pored tih puteva, popravljeno više puteva do šuma.

Bonus video: