Preko “Luče” u septembru?

”Privode se kraju radovi na izmještanju dalekovoda duž saobraćajnice koja povezuje Bulevar 21. maja i Zetskih vladara”, napisao je Vuković na svom Fejsbuk profilu

15059 pregleda 10 komentar(a)
Jugozapadna obilaznica, Foto: Luka Zekovic
Jugozapadna obilaznica, Foto: Luka Zekovic

Gradonačelnik Podgoprice Ivan Vuković najavio je da će novi most “Luča” na trasi jugozapadne obilaznice biti pušten u saobraćaj početkom septembra.

”Privode se kraju radovi na izmještanju dalekovoda duž saobraćajnice koja povezuje Bulevar 21. maja i Zetskih vladara”, napisao je Vuković na svom Fejsbuk profilu.

Vuković je svečano most otvorio 21. maja, ali istog dana, nedugo nakon svečanosti, zatvoren je za saobraćaj, a postavljene su betonske prepreke.

On je tada saopštio da očekuje da će jugozapadna obilaznica biti u punoj funkciji za dva, dva i po mjeseca.

”To je prosto standardna procedura i nakon toga moraćemo da izmjestimo jedan dio dalekovoda, koji se nalaze u neposrednoj blizini mosta. Mi smo se nadali da će saobraćaj moći biti pušten prije toga, međutim ljudi iz CGES-a su nas upozorili na potencijalne rizike tako da ćemo moći da kažemo da će jugozapadna obilaznica u punoj funkciji biti za nekih dva, dva i po mjeseca, to je moje očekivanje. U svakom slučaju, ovo je jedan veliki dan za glavni grad i kazao bih za Crnu Goru i mislim da dostojno obilježamo Dan nezavisnosti”, rekao je Vuković.

Dva dalekovoda pripadaju CGES-u, a jedan CEDIS-u, a gradonačelnik je rekao da će izmještanje platiti Glavni grad.

On je juče saopštio da se “zbog zahtjevne papirologije ispostavilo da će radovi trajati mjesec duže”.

”Izvinjavam se sugrađanima zbog loše procjene”, napisao je Vuković. Da bi spriječili da neko skrene sa magistrale prema Baru na jugozapadnu obilaznicu, odnosno na most, postavljeni su saobraćajne znakove koji usmjeravaju na tu dionicu i koji su oblijepljeni bijelim papirima, a obilaznica je koštala više od 15 miliona eura.

Bonus video: