Uredništvo i menadžment TV Vijesti: Nadležni da konačno nešto preduzmu i zaista zaštite novinare

"... u protivnom će i ova vlast postati saučesnik svih kojima je najlakše udariti na novinare i to najčešće na one koji svoj posao rade profesionalno i u interesu javnosti"

43055 pregleda 74 reakcija 31 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Uredništvo i menadžment Televizije Vijesti oštro osuđuju maltretiranje naše ekipe, kojoj grupa učesnika na današnjem skupu na Cetinju u jednom trenutku nije dozvolila izvještavanje, upućujući novinarki i snimatelju uvrede i prijetnje.

Veći incident spriječen je samo pribranošću i profesionalnošću naših kolega, koji su krajnje strpljivo i dobronamjerno uspjeli da se izbore sa necivilizovanim ponašanjem nekoliko demonstranata.

Ovo nije prvi put da se novinari i drugi zaposleni kao i vlasnici Televizije Vijesti na ružan način prozivaju i diskredituju u Prijestonici i to na skupovima koji se organizuju pod parolom odbrane građanske Crne Gore.

Na ovaj način se, međutim, demonstrira jedino primitivizam, koji, plašimo se, i u nekoj narednoj situaciji, može za metu odabrati Televiziju Vijesti ili neki drugi medij, za koji se procijeni da ne izvještava onako kako je to jedino prihvatljivo organizatorima skupova, navodi se u reagovanju.

Uredništvo i menadžment TV Vijesti pozivaju i nadležne da, umjesto saopštenja i tviter objava u kojima se osuđuju ataci na novinare, konačno nešto preduzmu da ih zaista zaštite a u protivnom će i ova vlast postati saučesnik svih kojima je najlakše udariti na novinare i to najčešće na one koji svoj posao rade profesionalno i u interesu javnosti, zaključuje se u reagovanju.

Iz Uprave policije su nam u međuvremenu nezvanično saopštili da već rade na identifikaciji mladića koji su ometali našu ekipu na radnom zadatku.

Bonus video: