Bečić osudio napad na ekipu Televizije Vijesti: Sloboda medija u svakom trenutku mora biti zaštićena

"Crna Gora mora da garantuje bezbjedan i miran život svakom njenom građaninu, stoga pozivam nadležne državne organe da bez odlaganja i po zakonu procesuiraju počinioce ovog djela"

13466 pregleda 15 komentar(a)
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić osudio je napad na novinare Televizije Vijesti na Cetinju.

"Sloboda medija je temeljna vrijednost svakog progresivnog društva i ona u svakom trenutku mora biti zaštićena. Crna Gora mora da garantuje bezbjedan i miran život svakom njenom građaninu, stoga pozivam nadležne državne organe da bez odlaganja i po zakonu procesuiraju počinioce ovog djela", napisao je Bečić na Tviteru.

Tokom protesta na Cetinju ekipa Televizije Vijesti doživjela je neprijatnost kada je grupa mladića ometala uključenje u Vijesti u 12 sati.

Oni su novinarki i kamermanu uz uvrede poručili da ne mogu da izvještavaju sa protesta, a neki su dirali i kameru.

Uredništvo i menadžment Televizije Vijesti osudilo je maltretiranje ekipe na Cetinju i pozvalo nadležne da, umjesto saopštenja i tviter objava u kojima se osuđuju ataci na novinare, konačno nešto preduzmu da ih zaista zaštite.

Iz Uprave policije Vijestima je rečeno da su identifikovali jednog od grupe muškaraca koji su danas ometali ekipu TV Vijesti i vrijeđali ih, ne dozvoljavaljući im da rade.

Bonus video: