Ministarstvo zdravlja: U najkraćem roku obavićemo neophodne procedure za uvoz Sputnjik Lajt vakcine

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović razgovarala sa direktorom Instituta "Gamaleja" i tvorcem Sputnjik V vakcine Aleksandrom Gincburgom i profesorom Sergejem Boljevićem sa Sečuanskog fakulteta u Moskvi

20189 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Foto: mzd.gov.me
Foto: mzd.gov.me

Ministarstvo zdravlja i Vlada će u najkraćem roku obaviti neophodne procedure za uvoz Sputnjik Lajt vakcine.

To je saopšteno iz Ministarstva zdravlja nakon sastanka ministarke Jelena Borovinić Bojović, sa direktorom Instituta "Gamaleja" i tvorcem Sputnjik V vakcine Aleksandrom Gincburgom.

Sastanku je prisustvovao i Sergej Boljević sa Sečuanskog fakulteta u Moskvi.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, Gincburg je upoznao Borovinić Bojović sa svojstvima vakcine Sputnjik lajt, koja se daje u jednoj dozi, njenim djelovanjem i efikasnošću.

"Ministarka Borovinić Bojović je zahvalila ruskom naučniku na inicijativi za nabavku ove vakcine i istakla značaj postojanja još jedne vakcine u borbi sa COVID 19 infekcijom koja će biti dostupna crnogorskim građanima", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su tokom susreta razmijenjena iskustva u dosadašnjoj borbi protiv koronavirusa , a Borovinić Bojović i Gincburg su potencirali značaj imunizacije i poštovanje epidemioloških mjera u borbi protiv pandemije.

Bonus video: