Dragocjenu tečnost dalo 20 dobrovoljaca

Iz bjelopoljskog Crvenog krsta apelovali na sve sugrađane, privredne i društvene subjekte da se prikluče akcijama

3652 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Crveni krst Bijelo Polje
Foto: Crveni krst Bijelo Polje

Osma akcija dobrovoljnog davanja krvi, Kluba davalaca krvi u saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta Bijelo Polje, organizovana je danas u Bijelom Polju, na odjeljenju Transfuzije bjelopoljske Opšte bolnice.

Akcija je organizovana zbog izražene nestašice dragocjene tečnosti, a u ime kluba davaocima se zahvalio predsjednik Vlado Tomović.

“Apelujemo na sve sugrađane da daju krv, kako bi obezbijedili dovoljne količine krvi, posebnio u ljetnjem periodu kada je potreba za ovom tečnošću povećana, kazao je Tomović.

Koordinator u opštinskom Crvenom krstu Mašan Živković izrazio je nadu da će kroz ovu akciju ali i naredne biti obezbijeđene dovoljne količine krvi za sve pacijente kojima je ona potrebna.

“Koristim priliku da se zahvalim svim davaocima koji su danas donirali krv, da pozovem sve sugrađane da slijede ovaj primjer. jer krv treba da čeka pacijenta a ne pacijent krv," kazao je

Današnjoj akciji odazvalo se 20 davalaca od kojih je 15 doniralo krv.

Iz bjelopoljskog Crvenog krsta su apelovali na sve sugrađane, privredne i društvene subjekte da se prikluče akcijama, i daoniraju tečnost, te da su Klub DDK Bijelo Polje i Creni krst spremni da pomognu i budu na raspolaganju svima koji su spremni da zajednički obezbijede tečnost koja život znači.

Bonus video: