Magnetna rezonanca u KCCG u kvaru, popravka 20.570 eura

Rok za uredno izvršenu servisnu rauslugu je tri dana

6440 pregleda 3 komentar(a)
Potrebne usluge transporta pacijenata  za više gradova u inostranstvu: KCCG, Foto: Savo Prelević
Potrebne usluge transporta pacijenata za više gradova u inostranstvu: KCCG, Foto: Savo Prelević

Klinički centar Crne Gore (KCCG) platiće 20.570 eura za popravku aparata za magnetnu rezonancu, koji je u kvaru već desetak dana, zbog čega je pacijentima na raspolaganju samo jedan uređaj te vrste u najvećoj crnogorskoj zdravstvenoj ustanovi.

Ta ustanova raspisala je 16. avgusta tender za popravku aparata i zamjenu rezervnog dijela, dok je juče izabrala najpovoljniju ponudu.

Rok za uredno izvršenu servisnu rauslugu je tri dana.

KCCG je sredinom mjeseca objavio i tendersku dokumentaciju za postupak nabavke usluge specijalnog transporta pacijenata u inostranstvo.

Nabavka je vrijedna 97.000 eura.

Usluge specijalnog transporta odnose se na prevoz vitalno ugroženih pacijenata sa medicinskom pratnjom za više gradova u regionu i Evropi - Beograd, Zagreb, Istanbul, Klagenfurt, Rim, Keln, Frankfurt, Grac, Ljubljanu i Skoplje. Ponuđači su, između ostalog, dužni da transport pacijenta obave u skladu sa stepenom hitnosti zdravstvenog stanja pacijenta u roku koji zahtijeva KCCG, a koji ne može biti duži od 24 sata od momenta narudžbe.

Takođe, dužni su i da u slučaju postojanja tehničkog problema, lične spriječenosti pilota, odnosno drugog stručnog osoblja, u obavljanju transporta, pruže uslugu transporta pacijenta angažujući druge letjelice, odnosno stručno osoblje.

KCCG je tenderom ovog mjeseca tražio i medicinske instrumente za urologiju, ortopediju i operacioni blok Instituta za bolesti djece, a procijenjena vrijednost nabavke je oko 9.600 eura bez PDV-a.

Potreban je i medicinski potrošni materijal za respiratore, za koji se procjenjuje da košta oko 47.000 eura. Tender je raspisan 20. avgusta, a ponude se dostavljaju do 7. septembra.

Bonus video: