Borovinić Bojović o ustoličenju Joanikija: Izvodljivo uz poštovanje digitalnog sertifikata i potvrde i ograničen prostor

Ona je naglasila da zdravlje mora da bude usklađeno sa psihološkim i socijalnim blagostanjem

29772 pregleda 777 reakcija 33 komentar(a)
Borovinić Bojović, Foto: Luka Zeković
Borovinić Bojović, Foto: Luka Zeković

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović saopštila je danas da je ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija izvodljivo uz poštovanje digitalnog sertifikata i potvrde i ograničen prostor na kojem će se dešavati.

Ustoličenje Joanikija je planirano za 5. septembar u Cetinjskom manastiru.

Borovinić Bojović je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore odgovarajući na pitanje da li sa Srpskom pravoslavnom crkovom (SPC) dogovora mjere i protokole za najavljeni događaj na Cetinju, kazala da je bilo razgovora i da će se oni nastaviti.

"Mi smo prethodno uveli korišćenje digitalne potvrde uz pomoću koje smo omogućili da se određeni događaji dese. U tom smislu uz poštovanje digitalnog sertifikata i potvrde i ograničen prostor na kojem će se dešavati, ovaj događaj je izvodljiv. Već je bilo razgovora oni će se nastaviti, a javnost će biti informisana", kazala je Borovinić Bojoviću Jutarnjem programu Televizije Crne Gore, prenosi Portal RTCG.

Ona je poručila građanima da je najvažnje zdravlje, da svi sačuvamo najbliže i pozvala da poštovanje mjera i vakcinaciju.

Borovinić Bojovć je kazala da je zdravstveni sistem spremno dočekao izmjenu epidemiološke slike u Crnoj Gori.

"Spremno smo dočekali porast broja novozaraženih paralelno sa tim epidemiološke mjere prate aktuelnu situaciju", kazala je ministarka.

Ona je naglasila da ipak zdravlje mora da bude usklađeno sa psihološkim i socijalnim blagostanjem.

"Kao ministarka zdravlja uvijek se zalažem za one mjere koje u prvom redu podrazumijevaju zaštitu fizičkog zdravlja ali, sa druge strane ne smijemo da zaboravimo da postoje i drugi segmenti zdravlja koji su važni i čije ćemo konsekvence u budućnosti dugo pratiti", kazala je Borovinić Bojović.

Bonus video: