NPCG: Spriječen nezakonit izlov ribe strujom u reonu Grmožura

"Tokom potjere, dva NN lica koja su nosila zaštitne maske-fantomke, su odbacili sondu, napustili plovilo i pobjegli u pravcu sela Vranjina. Na plovilu je zatečen vanbrodski motor (Yamaha 150KS), sonda, rezervoar sa gorivom i sakovi za čuvanje ribe"

6033 pregleda 8 komentar(a)
Skadarsko jezero, Foto: NPCG
Skadarsko jezero, Foto: NPCG

Nadzornici Službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero su juče (23.8.2021.) prilikom redovnih aktivnosti i kontrole akvatorijuma u reonu Grmožur u 18:30 časova, primijetili metalno plovilo sa NN licima u nelegalnom izlovu ribe strujom, navodi se u saopštenju Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG).

"Tokom potjere, dva NN lica koja su nosila zaštitne maske-fantomke, su odbacili sondu, napustili plovilo i pobjegli u pravcu sela Vranjina. Na plovilu je zatečen vanbrodski motor (Yamaha 150KS), sonda, rezervoar sa gorivom i sakovi za čuvanje ribe", kazali su.

U saopštenju su kazali da je navedena aktivnost spriječavanja krivolova realizovana u saradnji Službe zaštite Parka sa graničnom policijom MUP-a Crne Gore.

"Sva sredstva su privremeno oduzeta i podnijeta je prijava Centru bezbjednosti Podgorica", dodali su.

Prema njihovim riječima, direktor NP Skadarsko jezero Aleksandar Bulatović je kazao da Služba zaštite svakodnevno vrši kontrolu akvatorijuma i da će biti spriječen svaki vid nelegalnog izlova ribe.

Dodaju da je Bulatović uputio apel svim građanima koji žele da doprinesu očuvanju ribljeg fonda, da prijave sve slučajeve nezakonitog ribolova na dežurni broj Službe zaštite NP Skadarsko jezero 068 526 440.

"Direktor se zahvalio na saradnji graničnoj policiji i odgovornim građanima, i istakao da samo zajedničkim snagama svih nadležnih organa možemo čuvati i sačuvati Nacionalni park Skadarsko jezero", zaključuju.

Bonus video: