UIP: 10 prekršajnih naloga zbog nepoštovanja epidemioloških mjera, 3.602 rješenja o samoizolaciji

"Uprava za inspekcijske poslove ovim putem apeluje na sve građane i turiste koji trenutno borave u Crnoj Gori da se pridržavaju propisanih mjera i da vode računa o sopstvenom i zdravlju svih građana, jer je poštovanje epidemioloških mjera i imunizacija stanovništva jedan od ključnih načina borbe protiv pandemije virusom Covid-19"

3315 pregleda 1 komentar(a)
Uprava za inspekcijske poslove, Foto: Uprava za inspekcijske poslove
Uprava za inspekcijske poslove, Foto: Uprava za inspekcijske poslove

Uprava za inspekcijske poslove (UIP) protekle nedjelje izvršila je 1.743 inspekcijska pregleda u dijelu poštovanja važećih epidemioloških mjera, saopšteno je danas iz UIP.

"Za počinjene prekršaje, inspektori su izdali 10 prekršajnih naloga i podnijeli jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka područnom Sudu za prekršaje. Ističemo da je broj kontrola i izrečenih mjera udvostručen u protekloj sedmici, a nepravilnosti su se odnosile na nenošenje zaštitne maske zaposlenih i korisnika usluga u objektu", ističe se u saopštenju.

Iz UIP su dodali da je Zdravstveno-sanitarna inspekcija, pored redovnih inspekcijskih pregleda u dijelu kontrole poštovanja epidemioloških mjera, donijela i 3.602 rješenja o smještaju u samoizolaciji.

"Uprava za inspekcijske poslove ovim putem apeluje na sve građane i turiste koji trenutno borave u Crnoj Gori da se pridržavaju propisanih mjera i da vode računa o sopstvenom i zdravlju svih građana, jer je poštovanje epidemioloških mjera i imunizacija stanovništva jedan od ključnih načina borbe protiv pandemije virusom Covid-19. Naše inspekcije nastaviće pojačane kontrole primjene epidemioloških mjera do daljnjeg", kazali su iz UIP.

Bonus video: