Požar u kanjonu Tare u potpunosti lokalizovan

Procijenjeno je da nema opasnosti po turiste, posebno u dijelu koji je prethodne sedmice bio kritičan, od Žugića luke do Radovan luke

5392 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Požar u kanjonu Tare u potpunosti je lokalizovan, saopštili su iz Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG), dodajući da nema opasnosti po turiste koji splavare rijekom.

Direktor Nacionalnog parka (NP) Durmitor Pero Popović kazao je da je Služba zaštite tog NP, obilaskom i osmatranjem terena danas utvrdila da je požar lokalizovan.

„S tim u vezi, procijenjeno je da nema opasnosti po turiste, posebno u dijelu koji je prethodne sedmice bio kritičan, od Žugića luke do Radovan luke“, kazao je Popović.

NPCG su, imajući u vidu negativne posljedice po biljni i životinjski svijet, apelovali na sve korisnike prostora da se sa najvećom pažnjom odnose prema ukupnim vrijednostima zaštićenih područja.

Oni su pozvali posjetioce područja nacionalnih parkova da izbjegavaju aktivnosti koje predstavljaju potencijalnu opasnost za izazivanje požara.

“Zbog širenja požara u kanjonu Tare, od prošle sedmice (15. avgusta), postojala je izvjesna opasnost po lica koja splavare rijekom, od obrušavanja nagorjelog drveća i kamenja”, podsjetili su iz NPCG.

Bonus video: