Opština Plav će obezbijediti sredstva za kupovinu školskog pribora za sve prvake

Canović je kazao kako vjeruju da će opredijeljena pomoć olakšati roditeljima opremanje đaka prvaka za predstojeću školsku godinu

2304 pregleda 4 komentar(a)
Canović, Foto: Opština Plav
Canović, Foto: Opština Plav

Opština Plav će, po prvi put, opredijeliti potrebna sredstva za kupovinu školskog pribora za sve đake prvake sa teritorije plavske opštine, saopštio je predsjednik Opštine Nihad Canović.

"Imajući u vidu da je pandemija COVID19 dodatno oslabila i onako skromne kućne finansije, vjerujemo da će opredijeljena pomoć olakšati roditeljima opremanje đaka prvaka za školsku 2021/2022. godinu. Na taj način ćemo uprkos složenoj situaciji u kojoj se i sama Opština nalazi, pokazati odgovornost prema najmlađoj populaciji, koja nam inače mora biti prioritet i svima nama uvijek na prvom mjestu”, ističe Canović.

Opština Plav, kako je kazao, nastavlja sa aktivnostima koje imaju za cilj kvalitetnije uslove za život tamošnjeg stanovništva, sa posebnim akcentom na mlade, te podsjeća da su opredijeljena sredstva za kupovinu udžbenika, stipendije za najbolje studente, kao i naknade za svako novorođeno dijete.

“O detaljima i načinu primjene ove odluke, naši sugrađani će biti narednih dana informisani”, zaključuje Canović.

Bonus video: