Stanković: Neka Bogdanović dođe na pijacu da se suočimo

"Ako to ne prihvati, pokazaže da nije dostojan kandidature, kao što ni do sada nije bio dostojan da bude gradonačelnik, jer ovaj grad zasužuje mnogo boljega"
108 pregleda 4 komentar(a)
Milorad Stanković, Foto: Privatna arhiva
Milorad Stanković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 13.11.2017. 14:57h

Cetinjanin Milorad Stanković pozvao je u ime porodice Stanković gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Bogdanovića da se suoče na pijaci u tom gradu i pred građanima Cetinja riješe dugogodišnji imovinski problem. Ako to ne prihvati, smatra Stanković, Bogdanović će pokazati da nije dostojan kandidature za prvog čovjeka Prijestonice.

Porodica Stanković se već godinama sudi sa Prijestonicom, smatrajući da je uzurpirana njihova imovina na prostoru gdje se nalazi pijaca i nezakonito upisana na Prijestonicu.

Cetinjska policija uhapsila je 13. novembra 2014. godine dva sina Milorada Stankovića nakon što su, noseći transparente i govoreći preko megafona, protestovali uoči svečanog otvaranja cetinjske pijace.

"Na 70. godišnjicu oslobođenja Prijestonice od fašizma, 13. novembra 2014. godine demonstriran je fašizam najgore vrste, čiji su akteri bili lokalna vlast, tužilaštvo i policija na Cetinju, a epilog hapšenje moje porodice u našem objektu na pijaci prilikom njenog tzv. svečanog otvaranja. Bio je to prljavi scenario gradonačelnika A. Bogdanovica sa saradnicima, posebno A. Nikolić i D. Blažićem, tužilaštva na čelu sa L. Martinovićem, i policije na čelu sa M. Šaranovićem koji je akciju hapšenja prepustio gradonačelnikovom multipraktiku D. Blažiću", kazao je Stanković.

U međuvremenu, navodi, Stankovići su dokazali da su nedužni uhapšeni tako što je Milorada Stankovića, njegovu suprugu i snahu tužiteljka S. Radunović oslobodila, a sinove optužila, da bi ih sud kasnije oslobodio krivice.

"Oslobodili smo i uhapšene transparente “Što pogani od ljudi činite“ i “Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom“," dodaje Stanković.

Firma porodice Stanković, napominje on, je legalni vlasnik značajne imovine na pijaci od 2003. godine.

"Za razliku od Prijestonice, za koju se ispostavilo da za kupovinu pijace nema čak ni skupštinsku odluku, da je pijaca na nju “divlje” uknjižena, da je sve što je u vezi sa njom urađeno protivpravno, nasilno i kriminalno, da je poslije svega situacija još gora i nepodnošljivija, te da mi svojoj imovini i dalje ne mozemo prići, a kamo li je normalno koristiti", ističe Stanković.

Gradonačelnik Bogdanović sa Stankovićima, dodaje on, "i dalje eksperimentiše".

"Umjesto čuvenih podsticaja postavio je inovativne biznis barijere, poput betonske kocke na ulazu u pijacu i drži nas kao u inkubatoru. Dok je on bio mali, ja sam, kao osnivač jedne od prvih privatnih firmi u Crnoj Gori, otvorio više radnih mjesta nego on od kad je postao veliki. Stariji znaju da sam tada uspijevao da probijem dvostruke sankcije i međunarodne i prijepoljske, a evo 15 godina, posebno od kada je Bogdanović gradonačelnik, ne mogu probiti put do svoje imovine", navodi Stanković.

Kako je kazao, svi znaju da je u pravu, ali kažu da to tako funkcionise, te da će "prije umrijeti nego što ću završiti što sam naumio."

"Postoje i razumne inicijative da se problem riješi dogovorom, što je nedavno inicirao glavni administrator Boris Prlja, ali to Bogdanovića ne zanima. Uoči prethodnih lokalnih izbora upućeni smo na dogovor sa Bogdanovićem, ali smo prevareni i nakon toga pohapšeni. Uskoro su izbori, a on ponovo kandidat za gradonačelnika. Nadmen, priča o čojstvu i da poštuje svakog građanina i nije ga stid da to kaže. Uvjerili smo se u njegovo poštovanje građana. Pošto se čini da se malo okuražio, javno ga pozivam da se suočimo na pijaci i riješimo problem pred Cetinjanima. Ako to ne prihvati, pokazaže da nije dostojan kandidature, kao što ni do sada nije bio dostojan da bude gradonačelnik, jer ovaj grad zasužuje mnogo boljega", zaključuje Stanković.

Bonus video: