IDEA: Zaronimo u svijet Morsovaca

Počev od danas, 26. avgusta, Morsovci su dostupni u svim IDEA prodavnicama.

15440 pregleda 48 reakcija 0 komentar(a)
Foto: IDEA
Foto: IDEA

Zaplovimo talasima Jadranskog mora, zaronimo u dubine dalekih okeana u kojima žive naši novi morski drugari- upoznajmo svijet „Morsovaca“. Kroz novi program lojalnosti i sa potpuno novom ekipom, IDEA vas poziva na putovanje sa morskim životinjama dugo hiljadu kilometara tokom kojeg ćemo učiti o posljedicama zagađivanja mora i okoline.

Cilj nove ekipe je da na zabavan i edukativan način utiče na svijest mališana o važnosti zaštite prirode, ali i da podstakne na pozitivne promjene u društvu među svim generacijama. Ovog puta fokus je na zaštiti ugroženih životinjskih vrsta u moru. Plišani likovi pod nazivom Morsovci šalju važnu poruku o potrebi očuvanja prirode s naglaskom na zaštićene i ugrožene životinjske vrste iz morskih dubina.

Dječiju ljubav prema životinjama treba podsticati i ohrabrivati, ali ujedno i naučiti mališane kako da se pravilno ophode prema okolini koja je tim životinjama dom. Ove ćemo godine zaroniti u morske dubine širom svijeta, pa i dubine našeg Jadrana, kako bismo, uz Morsovce, podsjetili na životinjske vrste kojima je naša zaštita potrebnija više nego ikada. Pozivamo potrošače da nam se u tome pridruže, da uz zabavu s neodoljivim plišanim likovima usvojimo i važnu lekciju – da je njihov opstanak ono što čini bogatstvo našeg Jadrana i naše planete“ kazala je Jelena Doderović, direktorica marketinga u IDEI.

Ko su Morsovci?

Družina od sedam plišanih likova koji predstavljaju morske životinje čine ekipu zvanu Morsovci. U našem, Jadranskom moru žive: ajkula Šarki, kornjača Toni Kornjačoni i morski konjić Rito Apetito. Oni su dio porodice koja broji preko sedamdeset zaštićenih životinjskih vrsta u Jadranu, koje je potrebno posebno čuvati i štititi. Njima se pridružuju i njihovi prijatelji iz udaljenijih krajeva, pa tako iz hladnih mora stižu pingvin Pingo Ringo i Morž Žorž, dok iz toplijih voda Indijskog i Tihog okeana dolazi riba klovn - Riba Biba. Iako krokodile najčešće povezuju s rijekama i močvarama, član morske ekipe je i krokodil Kroko Koko koji živi u morima jugoistočne Azije i Australije te ponosno nosi titulu najveće vrste krokodila. Svaka od tih vrsta ima značajnu ulogu u ekosistemu, te je neophodno sadašnje i buduće naraštaje edukovati i informisati o tome koliko ovim životinjama šteti bacanje otpada u okolinu i koliko je bitno voditi računa da ih sopstvenim djelovanjem ne ugrožavamo.

Kako da sakupite cijelu ekipu?

Počev od danas, 26. avgusta, Morsovci su dostupni u svim IDEA prodavnicama. Potrošači će za potrošenih 4 eura dobiti jednu naljepnicu, a sakupljanje naljepnica će trajati do 3. novembra. Najdražeg Morsovca potom će moći kupiti po cijeni od 0,99 eura uz 40 sakupljenih naljepnica ili od 6,99 eura uz 20 sakupljenih naljepnica sve do 17. novembra ili do isteka zaliha. Svake druge sedmice u ponudi IDEA prodavnica naći će se i proizvodi uz čiju će se kupovinu dobijati i dodatne naljepnice.

Morsovci poručuju: Čisto more nam je dom, tu smo uvijek svoji na svom! Zato, hajde da zajedno zaronimo u svijet morskih životinja i učinimo da njihovo čisto more bude naših ruku djelo, a na ponos budućim generacijama.

Više informacija o Morsovcima i novom programu lojalnosti potražite na IDEA sajtu.