"Međunarodna policijska saradnja tokom turističke sezone doprinosi jačanju bezbjednosne zaštite..."

Na sastanku Brđanina sa službenicima koji u Crnoj Gori borave preko projekta „Sigurna turistička sezona“, iz Hrvatske, Češke, Albanije i Italije, saopšteno je da taj vid međunarodne policijske saradnje traje godinama unazad

2175 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Uprava policije
Sa sastanka, Foto: Uprava policije

Međunarodna policijska saradnja tokom turističke sezone doprinosi jačanju bezbjednosne zaštite i preventivnom djelovanju na kriminalne aktivnosti međunarodnog karaktera, poručeno je na sastanku direktora policije Zorana Brđanina sa policijskim službenicima iz četiri zemlje koji borave na Crnogorskom primorju.

Na sastanku Brđanina sa službenicima koji u Crnoj Gori borave preko projekta „Sigurna turistička sezona“, iz Hrvatske, Češke, Albanije i Italije, saopšteno je da taj vid međunarodne policijske saradnje traje godinama unazad.

Iz policije su kazali da je ovo prva godina da u Crnoj Gori, u sklopu projekta, borave i pripadnici policije Češke.

„Nastavak ovakvog oblika saradnje, koji traje već deset godina, doprinosi da se razmjenom iskustava jača bezbjednosna zaštita i preventivno se djeluje na kriminalne aktivnosti međunarodnog karaktera za vrijeme ljetnje turističke sezone“, navodi se u saopštenju.

Brđanin je kolegama zahvalio na podršci tokom turističke sezone na crnogorskom primorju i izuzetnom profesionalnom odnosu prema zadacima koje su obavljali tokom boravka u Crnoj Gori.

Policijski služenici iz Hrvatske, Češke, Albanije i Italije naveli su da je bilo zadovoljstvo raditi na crnogorskom primorju i da je saradnja tokom ljeta sa policijom Crne Gore bila uspješna i korisna.

Na sastanku je konstatovano da je epidemiološka situacija izazvana koronavirusom dovela do toga da ove godine projekat bude realizovan na drugačiji način.

Sagovornici su naveli da se nadaju da će naredne projekat biti realizovan u punom kapacitetu.

„Policajci iz različitih država na usluzi su svojim sugrađanima koji ljetnji odmor provode u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, u zajedničkom radu sa crnogorskim policijacima oni pomažu u ostvarivanju bolje komunikacije sa turistima i zajednički doprinose povoljnom bezbjednosnom ambijentu na crnogorskom primorju.

Službenici crnogorske policije su u sklopu ovog projekta angažovani u Policijskoj upravi Dubrovačko – Neretvanskoj.

Bonus video: