Na Žabljaku i dalje traje potraga za državljankom Malezije

Za nestalom turistkinjom svakodnevno tragaju desetine policajaca, pripadnika GSS, lokalne Službe zaštite i spašavanja, zaposleni u NP "Durmitor" i građani
122 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 13.11.2017. 12:45h

Drugi sekretar ambasade Malezije u Bosni i Hercegovini, Julia Suhaili boravila je na Žabljaku gdje se za interesovala za nestanak i dosadašnji tok potrage za njihovom državljankom Chan Pei Joo.

Za državljankom Malezije više od dvije nedjelje bez uspjeha tragaju desetine ljudi.

Sa diplomatom iz Malezije, stigla je i sestra nestale djevojke Chan Pie Leng sa prijateljem. Njih dvoje namjeravaju narednih dana ostati na Žabljaku i pratiti dalja dešavanja.

Suhaili se zahvalila za sve što se preduzima na pronalaženju Pei Joo.

Pei Joo je na Žabljak doputovala u subotu 28. oktobra, a narednog dana uz upozorenje stanodavca Neđeljka Šamšala sa Pitomina da ne ide daleko, oko 13.30 časova krenula je u šetnju do Crnog jezera . Za tu laganu šetnju bila je odjevena i obuvena u svakodnevnu garderobu. Nosila je kačket bedž boje, plavu jaknu sa crnim detaljima a na nogama je imala patike. Sa sobom je ponijela manji ranac.

Pošto se toga dana i naredne večeri nije vratila, stanodavac je njen nestanak prijavio policiji.Signal mobilnog telefona koji je nosila sa sobom lociran je na na prostoru Crnog, Zminjeg i Barnog jezera. Drugi mobilni telefon ostao je u njenoj sobi kod stanodavca.

Za nestalom turistkinjom svakodnevno tragaju desetine policajaca, pripadnika GSS, lokalne Službe zaštite i spašavanja, zaposleni u NP "Durmitor" i građani. Cijeli taj prostor obiđen je više puta ali bez pronalaženja tragova za koje se pouzdano može tvrditi da su njeni ali ni eliminisati.

Pored ostalog poruke ispisivane na engleskom jezeru u snijegu kod Barnog jezera i vlažne maramice vezivane za grane stabala u lokalitetu Vučja jama u reonu Zminjeg jezera. Nepristupačni močvarni prostor uz barno jezero nekoliko puta su pretraživani uz korišćenje drona.

Detaljno su više puta pretraženi šira okolina, priobalje i obala Crnog jezera ali bez rezultata.

Nezvanično se pominje angažovanje ronilaca koji bi pregledali Crno jezero kao i specijalno obučenih pasa iz republike Hrvatske.

Galerija

Bonus video: