Za pet ministarkinih pomoćnika 76 kandidata

Najveći broj prijavljenih kandidata je za poziciju sekretara MJU – 41

27105 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Foto: Vlada/Saša Matić
Foto: Vlada/Saša Matić

Za pozicije vršioca dužnosti pet pomoćnika ministarke javne uprave, digitalnog društva i medija (MJU) Tamare Srzentić prijavilo se 76 kandidata, saopšteno je “Vijestima” iz tog resora.

Ipak, najveći broj prijavljenih kandidata je za poziciju vršioca dužnosti sekretara tog resora – 41.

Iz MJU su kazali da je veliki broj prijavljenih kandidata za vršioce dužnosti pokazao da su primamljiv poslodavac.

”Posebno imajući u vidu da smo javnim pozivom naglasili da tražimo kandidate koje dijele naše vrijednosti i vjeruju u misiju Ministarstva koja počiva na tome da u je u centru svih javnih politika građanin i njegove potrebe, a da javna uprava 21. vijeka treba da počiva na principima empatije, jednakosti, pristupačnosti, inkluzivnosti, transparentnosti i otvorenosti,” kazali su za “Vijesti” iz ovog resora.

Dodaju da su javni poziv koncipirali na način da su jasno vidljivi i kriterijumi za izbor v.d. generalnog direktora i sekretara, kao i ciljevi i očekivani rezultati na osnovu kojih će biti mjerljiv njihov budući rad.

Zbog velikog broja prijavljenih kandidata, proces selekcije za sve ove pozicije zahtijeva vrijeme i “podrazumijeva analizu pristiglih biografija, kontaktiranje kandidata, intervjue, provjeru referenci kod prethodnih poslodavaca, kao i realizaciju niza drugih administrativnih procedura za imenovanje na sjednici Vlade”.

Konkurs je trajao do 1. jula.

117 osoba prijavilo se na konkurs Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija za šest pozicija vršilaca dužnosti

Za v.d. direktore Direktorata za inovacije, inkluzivnost i otvorenost javne uprave se prijavilo 24 kandidata, 18 za direktora Direktorata za medije, 16 za direktora Direktorata za digitalizaciju i e-Servise, jedan manje za direktora Direktorata za efikasnu implementaciju dobre javne a najmanje, tri, za direktora Direktorata za infrastrukturu i informacionu bezbjednost.

Do sada je izvršena je selekcija v.d. direktora Direktora za efikasnu implementaciju dobre javne uprave čije imenovanje treba da bude razmatrano na predstojećoj sjednici Vlade, dok će za ostale pozicije selekcija biti završena u narednom periodu.

Na pitanje “Vijesti” za imena onih koji su se prijavili za poziciju v.d. direktora Direktorata za medije, iz MJU su istakli da “zbog poštovanja ličnosti i integriteta prijavljenih kandidata, u ovom trenutku ne možemo podijeliti njihova imena sa javnošću”.

”Reforma medijskih zakona, izrada Medijske strategije, unaprijeđeni nacrti medijskih zakona u skladu sa potrebama medijske zajednice u Crnoj Gori i inputima međunarodnih partnera Crne Gore, prvenstveno Evropske unije i Savjeta Evrope, su samo neki od ciljeva Direktorata za medije, zbog čega nam je od izuzetne važnosti da na čelu ovog Direktorata imamo lidera/ku koji će svojim iskustvom, vještinama i radom doprinijeti ostvarenju ovih, ali i ostalih ciljeva MJU,” navodi se u odgovoru.

U pozivu koji je objavljen sredinom juna, iz MJU su saopštili da su vrijednosti koje su im bitne, između ostalog, inovativnost, kreativnost, dizajnersko razmišljanje i spremnost na promjene, ali i empatija, skromnost i odgovornost.

Bonus video: