Đukanović: Kolašin uporišna razvojna tačka turizma

“Završetkom započetih projekata i stavljanjem prioritetne dionice autoputa u funkciju u značajnom se stvaraju uslovi za dalji razvoj i proširenje ponude”, rekao je Đukanović

10042 pregleda 93 reakcija 27 komentar(a)
Đukanović, Foto: Kabinet predsjednika
Đukanović, Foto: Kabinet predsjednika

Kolašin je danas jedna od uporišnih razvojnih tačaka turizma u Crnoj Gori, na sigurnom putu da se svrsta u red prestižnih evropskih destinacija, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je, povodom 28. avgusta – Dana Opštine Kolašin, uputio čestitku lokalnom rukovodstvu navodeći da ovogodišnji praznik obilježavaju u slavlju 80. godišnjice od herojskog Trinaestojulskog ustanka.

Đukanović je kazao da slobodarska istorija Kolašina, predanost njegovih građana očuvanju univerzalnih civilizacijskih vrijednosti.

"I njihov uvijek odlučan odgovor retrogradnim ideologijama, u najtežim trenucima naše istorije, daju mu posebno mjesto na pijedestalu ostvarenja crnogorske državnosti i afirmaciji tekovina antifašizma”, rekao je Đukanović

Prema njegovim riječima, Kolašin je danas jedna od uporišnih razvojnih tačaka turizma u Crnoj Gori, na sigurnom putu da se svrsta u red prestižnih evropskih destinacija

“Završetkom započetih projekata i stavljanjem prioritetne dionice autoputa u funkciju u značajnom se stvaraju uslovi za dalji razvoj i proširenje ponude”, rekao je Đukanović.

On je kazao da je Kolašin sa svojim resursima neodvojivi dio ukupnog dinamičnog razvoja Crne Gore, posebno značajan u trenutku prevazilaženja socio-ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19.

“Uvjeren sam da će se postignuti tempo razvoja nastaviti i u narednom periodu, zahvaljujući odgovornom pristupu lokalne uprave uz očekivanje da će takvo postupanje i dalje pratiti odgovoran odnos Vlade kroz podršku za realizaciju kapitalnih projekata za Crnu Goru”, zaključio je Đukanović.

Bonus video: