Agencija za zaštitu životne sredine: Do 5.000 sadnica u dvorištima svih bolnica u CG

"Ovo će ujedno biti i veliki znak zahvalnosti zdravstvenim radnicima za njihovu predanost i posvećenost tokom pandemije"

9148 pregleda 3 komentar(a)
KCCG, Foto: KCCG
KCCG, Foto: KCCG

Uz pomoć donatora, Agencija za zaštitu životne sredine će do proljeća ozeleniti dvorišta svih bolničkih ustanova u Crnoj Gori sa do 5.000 sadnica, saopšteno je iz te institucije.

"Ovo će ujedno biti i veliki znak zahvalnosti zdravstvenim radnicima za njihovu predanost i posvećenost tokom pandemije. Akcijom sadnje će prvo biti obuhvaćena dvorišta Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) i bolnica u Beranama i Pljevljima, a zatim svih ostalih", ističe se u saopštenju.

Iz Agencije za zaštitu životne sredine su dodali da će povodom tridesetogodišnjice od usvajanja Deklaracije o proglašenju Crne Gore ekološkom državom Agencija za zaštitu životne sredine u ponedjeljak pokrenuti projekat "Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru".

"U ponedjeljak (30.avgust) se u KCCG otvara izložba fotografija prirode Crne Gore. Ova aktivnost će se do proljeća proširiti na sve zdravstvene ustanove. Cilj je da korisnicima usluga zdravstvenog sistema boravak učinimo zanimljivim i edukativnim", kazali su iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Poručili su i da su akciju dosad podržali: Elekroprivreda Crne Gore, Fondacija Petrović Njegoš, Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, te Centar za ekotoksiološka ispitivanja.

"Ovo je ujedno i poziv sim zainterovanim preduzećima i fizičkim licima da se pridruže akciji, kako donacijom sadnica, tako i u akcijama sadnje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: