Bajkeri osnovcima uručili kompjutere i školski pribor

Ovakvim akcijama, članovi kluba, kako su istakli, ohrabruju i ,na neki način, nagrađuju roditelje i djecu što su ostali privrženi svojim domaćinstvima održavajući na taj način život na ruralnim područjima

9170 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Članovi moto kluba „Familija“ uručili su danas računare i školski pribor učenicima Osnovne škole „Milovan Jelić“ u Pavinom Polju. Prilikom posjete oni su učenicima priredili i kulturno zabavni program. Pored računara uručene su školske torbe sa priborom i sveskama kao i lopte za sve vrste sportova, kao i slatkiše.

Članica kluba i osoba zadužena za odnose s javnošću Mirna Šarac kaže da se ideja nastala prije više godina da klub pomogne učenicima i njihovim roditeljima na ruralnim područjima na sjeveru, potvrdila u praksi tako da je postala tradicionalna .

"Zahvaljujući donacijama prijatelja kluba uoči početka školske godine školarcima donosimo poklone: školske torbe, pribor i slatkiše“, kazala je Šarac.

Pored ove škole moto klub „Familija“ posjetiće još devet škola na sjeveru, a pored bjelopoljske danas su obišli po jednu školu u Mojkovcu i Pljevljima.

Donacija osnovnoj školi
foto: Jadranka Ćetković

"Članovi kluba su velikom broju učenika i njihovih roditelja priredilii interesantan kulturno-zabavni program animirajući tom prilikom učenike da uzmu učešće stvarajući tako prazničnu atmosferu sebi i svima koji su danas bili ispred škole „Milovan Jelić“. Na taj način kroz lijepo raspoloženje učenika,koje nam mnogo znači, nastojimo da edukativno djelujemo u smislu podsticaja djece da zavole a kasnije i nauče razne plesove koji će im upotpuniti život“, istakla je Šarac.

Zahvaljujući se na donaciji profesorica Branka Kljajević je kazala da je u prirodi čovjeka da se raduje poklonima, bez obzira na njihovu materijalnu vrijednost.

Donacija osnovnoj školi
foto: Jadranka Ćetković

"Članovi moto kluba su svojim kulturno-zabavnim kreacijama,muzikom i poklonima nama i našim učenicima ovaj dan učinili posebnim, tako da smo u finom raspoloženju najavili još jednu uspješnu školsku godinu“, kazala je Kljajević, podsjećajući da je ova škola iznjedrila ljude koji su „stizali“ i do titula rektora i profesora univerziteta, vrhunskih ljekara, glumaca, novinara... Ona je podsjetila da je, na žalost, ovakve pažnje sve manje , a da su potrebe djece u ruralnim područjima sve veće.

Direktorica škole Milena Bubanja kazala je da je škola dobila četiri računara, koji će mnogo značiti za osnovce, a školski pribor i rančeve dobilo je 90 učenika te škole.

Donacija osnovnoj školi
foto: Jadranka Ćetković

"Na ovaj način naši donatori su rasteretili skromni budžet roditelja", kazala je Bubanja.

Ovakvim akcijama, članovi kluba, kako su istakli, ohrabruju i ,na neki način, nagrađuju roditelje i djecu što su ostali privrženi svojim domaćinstvima održavajući na taj način život na ruralnim područjima.

Donacija osnovnoj školi
foto: Jadranka Ćetković

To je posebno značajno što brojne činjenice ukazuju na to da su upravo u seoskim domaćinstvima odrasli mnogi umni ljudi koji su zaduživli čovječanstvo svojim djelima, poručili su iz Moto kluba.

Bonus video: